Hakkari'ye nasıl gidilir? Hakkari'de gezilecek yerler

Hakkari Türkiye’nin güneydoğusunda yer alan oldukça engebeli bir coğrafi yapıya sahip yerleşim alanlarından biridir. Coğrafyasının oluşturduğu zorluklar ve diğer yerleşim alanlarına uzaklığı dolayısıyla . eski bir tarihi olmasına karşın, mimari eserler bakımından fazla zengin değildir. Peki, Hakkari'ye nasıl gidilir, neler yapılır? İşte,Hakkari'de gezilecek yerler...

ABONE OL
GİRİŞ 11.03.2020 16:21 GÜNCELLEME 11.03.2020 17:11 Yaşam
Hakkari'ye nasıl gidilir? Hakkari'de gezilecek yerler
Hakkari'ye nasıl gidilir? Hakkari'de gezilecek yerler

Samimi insanları, misafirperverlikleriyle Hakkari şehri mutlaka gidip görmeniz gereken yerler arasında. Hakkari adını, eski zamanlarda Van gölünün güneyinde ve bir bölümü de İran'a doğru uzanan yörelere yerleşmiş “Hakkar” kabilesinin isminden gelen, Arap dili, coğrafyası ve tarihlerinde bölge adı “Hakkariye” olarak geçmekte olup, “Hakkarlar'ın Şehri” anlamına gelen Hakkari Türkiye’nin en sarp ve dağlık yörelerinden biridir. Hakkari'de gezilip görülmesi gereken yerler nerelerdir? Merak ettiğiniz içeriğin yanıtı için sayfamızı takip ediniz...

Hakkari'de gezilecek yerler

HAKKARİ'DE GEZİLECEK YERLER

CENNET CEHENNEM VADİSİ

Hakkari’ye 45 kilometre uzaklıkta bulunan ve dört mevsimin bir arada yaşandığı 3 bin 500 rakımdaki Cennet Cehennem Vadisi doğal güzellikleriyle dikkat çekiyor. Doğaseverler bu vadiye bayılacak. Kamp, trekking ve kaya tırmanışı burada yapmaktan keyif duyacağınız etkinlikler olabilir.

MEYDAN MEDRESESİ

Meydan Medresesi, düzgün kesme taş işçiliği gösteren anıtsal yapısı, düzgün planı, iki katlı revaklı avlusu, mescit ve odaları ile kapısındaki süslemeler ve içerisindeki sütun başlıkları ile dikkat çekmektedir. 

TAŞ KÖPRÜ

Görkemli bu Taş Köprü,tablo görünümüyle fotoğrafçıların ilgisini çekmektedir. Köprünün yüksekliği 11 metre uzunluğu ise 21 metre olup tek gözlü ve yolu eğimli köprüler grubuna girmektedir. Yapımında düzgün kesme taşlar kullanılmıştır.

SEYİTHAN GÖLÜ

Seyithan Gölü'nün bulunduğu alan Berçelan Yaylası olarak bilinir. Şehir merkezinden 18 kilometre uzaklıktadır. Bölge halkı yazın buraya göçerek kış aylarının başına kadar burada ikamet etmektedir.

HAKKARİ'DE HANGİ LEZZETLERİ TATMALISINIZ?

Jajik

Haydari görünümü anımsatan Jajik, Hakkari'de en sık rastlanan lezzetler arasındadır. Yoğurt ve bol rendelenmiş salatalıkla hazırlanan bu leziz aperitif, içerisine biraz sarımsak da eklenince daha lezzetli oluyor.

Keşkek

Hakkari’nin meşhur lezzetlerinden biri olan keşkek hemen hemen her halk lokantasında rastlayabileceğiniz bir yemek.

Kemikli Kavurma

Et yemeklerinin arasında en sevilen bir lezzettir. Etin kendi yağıyla kavrulmaktadır. Taze pirinç pilavı ile servis edilmektedir.

Maşin Çorbası

Tok tutucu özelliği olan Maşin Çorbası, bol vitaminli içeriği ile bağışık sistemini kuvvetlendiriyor. Diyet listenize bu çorbayı eklemeyi unutmayın.

Sengeser

Besleyici ve kuvvetlendirici olması sebebiyle sıkça hazırlanan sengeser bir tencerede et, diğer bir tencerede pişirilen mercimeğin birleştirildikten sonra kurut ve çeşitli baharatlarla tekrardan pişirilmesinden oluşuyor.

Otlu Peynir

Hakkari'de kahvaltı sofrasının vazgeçilmezi Otlu Peynir, hamur işlerinin iç harcında da kullanılır. 

Tandır Ekmeği

Odun ateşinde pişirilen bir ekmek olan tandır ekmeği, uzun süre taze kalmasıyla ünlüdür. Sobanın üzerinde ısıtılarak servis edilmesi ise lezzet keyfini arttırmaktadır.

Yüksekova Kebabı

Yüksekova kebabı, tattığınız kebaplardan çok çok başka bir lezzete sahip. İçerisinde kıyma, kuyruk yağı, maydanoz ve çeşitli baharatlar yer alan lezzet, kentte yer alan restoranlarda denemenizi tavsiye ettiğimiz yemeklerden biri.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR