Mutlaka okunması gereken kitaplar, sıkılmadan okunan kitaplar

Evde kalınan zamanlarda, şüphesiz en verimli etkinliklerden biridir kitap okumak...Enfes bir kahvaltıdan sonra evde kitap okumak, hücrelerinizi besler ve zinde olmanıza fayda sağlar. Evinizde vakit öldürmek ve enerjinizi yükseltmeniz için sizlere kitap öneriyoruz..

ABONE OL
GİRİŞ 17.04.2020 05:46 GÜNCELLEME 17.04.2020 11:09 Yaşam
Mutlaka okunması gereken kitaplar, sıkılmadan okunan kitaplar
Mutlaka okunması gereken kitaplar, sıkılmadan okunan kitaplar

Kitap okumanın faydaları saymakla bitmiyor. Stresle baş etmek, kelime dağarcığını genişletmek, hafızayı güçlendirmek, kaliteli uyku çekmek ve yaşamı sevmek gibi belli başlı faydaları göz önünde bulundurarak kitap okuma alışkanlığını edinmek doğru bir yaklaşım olabilir. Özellikle hayattan kesitler, yazarın hissederek kalpten kurduğu kelimeler ve ders alınan kitaplar okumanın kalitesini daha çok artıyor. Okumanın zevkine varacağınız, kitap listelerine sayfamızdan ulaşabilirsiniz...

Okumaktan zevk alacağınız kitap önerileri

OKUMAKTAN ZEVK ALACAĞINIZ KİTAP LİSTELERİ;

Decameron

İçinden geçtiğimiz döneme rehberlik edecek bir eser olan Decameron, 1348 yazında Avrupa’yı kasıp kavuran veba salgınından kaçmaya çalışan yedi genç kadın ve üç genç erkekten oluşan bir gruba odaklanmaktadır. Sizi sürekleyecek olan bu kitabı okurken karantina günlerinizi daha anlamlı geçireceksiniz.

Dünyasızlar

Günümüz İstanbul’undan İkinci Dünya Savaşı yıllarının Sovyetler’ine uzanan “Dünyasızlar”, modern bir Harut ile Marut hikayesi olarak sizi etkileyecek. Hafızlarınızdan çıkmayacak romantik bir masala hazır olun.

Olalla

İskoçyalı yazar Robert Louis Stevenson, çürümekte olan aristokrasi ve trajik aşk temalarının yanı sıra vampirlik anıştırmalarıyla dikkatleri çekiyor. Yazıldığı tarihten beri görmezden gelinen bu çarpıcı öykü, Modern Klasikler Dizisi'nde yerini alıyor.

Şark Şekerciliği

1838 yılında yayımlanan “Şark Şekerciliği”, Osmanlı şekerciliği için eşsiz bir kaynak olarak bilinmektedir. 1835 yılında İstanbul’u ziyaret eden Unger, şehirdeki helvacı ve şekercilerin çalışmalarını inceleyerek tariflerini derleyen profesyonel bir şekerci tarafından kaleme alınan bu kitap, 2003 yılında A King’s Confectioner in the Orient başlığıyla İngilizce çevirisi yayımlanan bu eser, şimdi açıklayıcı dipnotlar ve çeşitli Türkçe
kaynaklardan derlenen tariflerle zenginleştirilmiş olarak Türk okurlarıyla buluşuyor.

şeker portakalı

Ana fikri; her çocuk sevgiye ve ilgiye muhtaçtır. Ne sebeple olursa olsun aradığı sevgiyi bulamayan çocuk bu sevgiyi ailesinde göremez ise başka yerde arayıp bulacaktır olan Şeker Portakalı kitabında; fakir bir aile çocuğu olan  “günün birinde acıyı keşfeden küçük…”,  Zeza’nin çevresindeki insanların hayatlarını algılamaya çalışması, onun hüzünlü dünyasını ve  hayatın acılarını yaşayarak öğrenişi dile getirilmiştir.

Mavi saçlı kız

16 yaşında Lösemi hastalığına yakalanan genç kız Burçak Çerezcioğlu'nun hastalık sürecini anlatan, her acıya rağmen iyimser bir bakış acısı empoze eden ve hayatın değerini anlamanızı sağlayacağınız bir kitap Mavi Saçlı Kız.

Sevginin Beş Dili

Sevginin Beş dili kitabı, sizin ve karşınızdaki kişinin ihtiyaçlarını anlamanız ve ona göre hareket etmeniz için br kılavuz. Doğru adımları uygulayın ve doğru dili kullanın, kısa sürede sevginizi ifade etmenin ve karşılığında gerçek sevgiyi bulmanın mutluluğunu paylaşacaksınız. Dr. Chapman, insanın duygusal sağlığına yön veren ve sonsuz sevgi iletişimini belirleyen kilit noktaları, her insanın "sevgi deposu" olduğunu ve bu büyük kaynağı canlı tutmak için küçük sevgi dolu bir adamın bile yetebileceğini anlatıyor.

Uçurtmayı Vurmasınlar

Uçurtmayı Vurmasınlar kitabının hikâyesi, annesi ile birlikte ceza evine mahkûm edilen Barış’ın, orada ona en yakın arkadaşlık eden İnci ablasına yazdığı mektuplardan oluşuyor. Zaman zaman güldüren zaman zaman hüzünlendiren, ama hepsinin sonunda düşündüren soruları ile bir çocuğun dünyasına adım atarken, Uçurtmayı Vurmasınlar kitabı ile tutukluların dünyasında da kendimizi buluyoruz.

Yüksek Ökçeler

Türkçenin sade kullanılmasının savunucusu olan, Türk Edebiyatının önde gelen yazarlarından Ömer Seyfettin'in Yüksek Ökçeler'i, göz görmeyince gönül katlanır atasözünü kitabın ana düşüncesine yansıtıyor. Kitabın konusu ise; ahşap bir konakta yaşayan Hatice Hanım, ökçeli yani topuklu ayakkabı ile dolaşmaktadır. Konaktaki çalışanlar ökçenin sesini her duyduğunda yaptıkları düzenbazlığa ara vermekte, işinin başına geçmektedir. Hastalanan Hatice Hanım, pamuk terlikler giymeye başladığı zaman tüm bu düzenbazlıklara şahit olur ancak sesini çıkarmaktansa, ökçeli terlikleri giymeyi yeğler.

Bir Yolculuktur Aşk

Betül Ak Örnek'in kaleminden yazılan Bir Yolculuktur Aşk kitabının konusu; ömür denilen seyrüseferde kainatın işaret ettiği mesajların ışığında kendini keşfetme arayışını ve tevafukların izinde bir hakikat yolculuğunu anlatıyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR