Evden çıkmayanlar mutfağa girdi! Marketlerde mayalar bitti...

Koronavirüs nedeniyle "Evde Kal" çağrılarına uyan vatandaşlar önce markete sonra da mutfaktan çıkmıyor. Evde kendi ekmeğini yapan vatandaşlar markette maya bırakmadı.

ABONE OL
GİRİŞ 08.04.2020 10:49 GÜNCELLEME 08.04.2020 10:50 Yaşam
Evden çıkmayanlar mutfağa girdi! Marketlerde mayalar bitti...
Evden çıkmayanlar mutfağa girdi! Marketlerde mayalar bitti...

Salgın nedeniyle evlerden çıkmayan vatandaşlar, daha güvenli ve hijyenik olduğunu düşündüğünden evde kendi ekmeğini yapmaya başladı. Her gün kek, börek, poğaça en çok da kendi hijyenik ve sağlıklı ekmeğini yapanların oranında dikkat çeken bir artış var. Hal böyle iken ekmek satışları da düştü. Uzmanlar ekmek satışlarının %40 derecede düştüğünü açıkladı. 

"SIKINTI YOK DEDİLER"

Çoğu satış noktasında maya bulunmaz iken, unda ise 1 ayda 3 aylık satış yapıldı. Ortaya çıkan sürpriz talep artışı sonrasında harekete geçen maya üreticileri tam kapasite üretimle siparişleri yetiştirmeye çalışıyor. Un üreticileri ise, kapasitesinin yurt içi talebin iki katından fazla olduğuna işaret ederek 'sıkıntı yok' mesajı veriyor.

Özellikle İstanbul ve Ankara gibi büyük şehirlerde ürün sıkıntısının yaşandığı tespit edilince harekete geçen firmalar, marketlere ve diğer perakende noktalarına yeni ürün sevkiyatına başladı. Hatta vatandaşın cebini rahatlatacak yeni gramajlarda ürünler de geliştirildi ve piyasaya bu hafta sunulacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR