2020 Anneler günü ne zaman? Anneler günü mesajları...

Yılın en özel günlerinden biri olan Anneler günü dünya çapında en çok kutlanan ve önemsenen günlerinden biridir. Binlerce yıldır kutlanan Anneler günü, 1914 yılında resmi olarak kutlanmaya başlanmıştır. Mayıs ayının 2. pazar günü kutlanan Anneler günü için en anlamlı mesajlar

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2020 15:53 GÜNCELLEME 10.05.2020 16:01 YAŞAM
2020 Anneler günü ne zaman? Anneler günü mesajları...
2020 Anneler günü ne zaman? Anneler günü mesajları...

Her yıl mayıs ayının yaklaşmasıyla Anneler Gününün hangi güne denk geleceği büyük bir heyecanla araştırılmaya başlanır. Binlerce yıldır kutlanan Anneler Günü ilk kez Yunan Mitolojisinde Olimpos Dağı Tanrı ve Tanrıçalarının annesi olarak kabul edilen Rhea’nın onurunu kutlanmaya başlanmıştır. O günlerden günümüze kadar büyük bir özveriyle kutlanan Anneler Günü 2020 yılında hangi güne denk gelmektedir. 

 

2020 ANNELER GÜNÜ NE ZAMAN 

Her yıl Mayıs ayının 2. Pazar günü kutlanan Anneler Günü 2020 yılında 10 Mayıs Pazar günü kutlanacaktır.

 

ANNELER GÜNÜ NEDEN KUTLANIR?

Antik Roma ve Yunan Mitolojisinde Ana tanrıçaların onuruna düzenlenen festivallerle kutlanan anneler günü,  Rhea’nın onuruna yapılan bahar kutlamalarıyla başlayan gelenek, 1914 yılında ABD’de resmi olarak kutlanmaya başlanır. M.S 250 yılından beri kutlanan anneler günü 1914 yılından günümüze kadar her yıl Mayıs ayının 2. Pazar günü kutlanmaktadır. 

ANNELER GÜNÜNE ÖZEL MESAJLAR

- Anne güllerin bezemesi, gülden deste anne, sözümde tutuklu, tarifsiz beste anne, yanar yürek, can bitkin kafeste, anne hasret bağırda, anne içimde aheste. Seni çok seviyorum anne, anneler günün kutlu olsun.
- Yüreğindeki sınırsız sevgi ve sabır için çok teşekkürler canım anneciğim. Anneler günün kutlu olsun. 
- Fedakârlık, sevgi, sabır ve güzellik ne demek tarif et derlerse; annem derdim. Canım annem seni bir gün değil her gün çok seviyorum. Anneler günün kutlu olsun.  
- Anne gökte bir ışık, anne parlak bir yıldız anne yoklukta bir düş, ayda bir yaldız anne tutunulan bir dal, dertlerin garip çizgisi anne gözümdeki yaşların bir virane dizgisi. Anneler günün kutlu olsun canım anam.
- Gül kokun ve sıcacık gülüşünle iyi ki benim annemsin. Anneler günün kutlu olsun.
- Hayatta tüm zorluklara karşı güçlü kalabilen ve bana da her zaman bunu öğütleyen en dobra önderim canım annem bugün senin günün kutlu olsun.
- Çocuklarımın şefkat dolu annesi hayatıma kattığın renk için teşekkür ederim. Bu özel gün varlığın gibi armağan edilen en değerli hediye. Anneler günün kutlu olsun.
- Hayat yolculuğumun en başından beri beni besleyen, üzerimden duayı hiç eksik etmeyen, benim için her an endişelenen, bana rehberlik eden ve her arayışından beni destekleyen kişi sendin anneciğim. İhtiyacım olan sevgi için her gün orada olduğunu biliyorum. Anneler günün kutlu olsun.
- Benim için her şeye katlanan her zaman yanımda olan, değeri biçilmeyen, dünyanın en güzel annesinin anneler günü kutlu olsun.
- Duygu gözle görülür bir şey olsaydı, seni ne kadar çok sevdiğimi görebilseydin canım annem! İyi ki varsın iyi ki annemsin! Anneler günün kutlu olsun.
- Sadece yılın bir günü değil benim için her gün anneler günü. Anneciğim sıcacık sevginle büyüttün beni bugünlere getirdin. Sana müteşekkirim anneler günün kutlu olsun.
- Canım anneciğim, sen ki benim için nice uykusuz geceleri katlandı, sınavlara girerken endişelendin dualar okudun, her zor anımda yanındaydın. Sana olan sevgim ve borcum asla tükenmez. Anneler günün kutlu olsun.
- Ellerin bir melek büyüsü, gözlerin merhamet, sesin bülbüllerde, ağıtın bitmez anne. Her mevsim açan güllerde, ipek yüzün her son baharda, kımıldayan sensin seher yunağında. Seni çok seviyorum canım annem. Anneler günün kutlu olsun
- Koklanacak gül, açılacak gonca, yaşanacak hayat ve alınacak nefes olan sevgili annem. Varlığından tasasızlık, sevginden cesaret, gözlerinden kuvvet aldığım günleri unutamıyorum. Anneler Günün Kutlu Olsun.

YORUMLAR 4
  • Tugrul birkol 3 yıl önce Şikayet Et
    Dersim var
    Cevapla
  • Tugrul birkol 3 yıl önce Şikayet Et
    Atin bakatim cocuk siirleri
    Cevapla
  • Tugrul birkol 3 yıl önce Şikayet Et
    Cocuk siirleri gonderin
    Cevapla
  • Tugrul birkol 3 yıl önce Şikayet Et
    Bazılari benim dedigimi yazdilar
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR