Tuana ne demek? Tuana isminin anlamı nedir? Tuana ismi Kuran'da geçiyor mu?

Ülkemizin güzel illerinden olan Niğde'de bir bölgeye verilen Tuana ismi son zamanların en popüler kız isimlerinden biri oldu. Anne ve babaların uzun uğraşlar sonucu buldukları isimler arasında yer alan Tuana isminin anlamının ne olduğun biliyor musunuz? Tuana ne demek? Tuana isminin anlamı nedir? Tuana ismi Kuran'da geçiyor mu? sorularının yanıtı yazımızda:

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2020 12:14 GÜNCELLEME 06.05.2020 12:14 Yaşam
Tuana ne demek? Tuana isminin anlamı nedir? Tuana ismi Kuran'da geçiyor mu?
Tuana ne demek? Tuana isminin anlamı nedir? Tuana ismi Kuran'da geçiyor mu?

Çok eski dönemden günümüze kadar gelen Tuana ismi, eski yıllarda da kullanılıyordu.  Sözcüğün kökeni tam olarak bilinmeyen Tuana ismi hakkında birçok tartışma da ortaya atılmıştır. Özellikle de “cennete düşen ilk yağmur damlası” manasına geldiği söylenen Tuana ismi  Farsçada "Güçlü kudretli kadın" anlamında kullanılmaktadır. Bunun yanı sıra ismin eski Türk toplumlarında da kullanıldığı bilinmektedir. Eski toplumlarda kadın hükümdarlar için kullanılan bir sözcük olan Tuana, aynı zamanda hükümdarların eşleri bu isimle anılmaktadır. 

TUANA İSMİ KURAN'DA GEÇİYOR MU?

Tuana isminin “cennete düşen ilk yağmur damlası” manasına geldiği yazılı olmasına rağmen hiçbir kaynakta bunun doğruluğu tespit edilememiştir. Fakat Türk Dil Kurumu’nun Kişi Adları Sözlüğü’nde belirtildiğine göre “güçlü, kuvvetli” anlamına gelen Farsça tuvana ismi bulunmaktadır. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından bastırılan Farsça-Türkçe Lûgat’ta ise “güçlü-kuvvetli” anlamına gelen bu ismin orijinali TEVÂNÂ ve TÂVÂNÂ olarak yer almaktadır.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR