Düğün salonları açılış tarihi: Normalleşme takvimine göre düğün salonları ne zaman açılır?

Evlilik hayali kuran çiftler düğün salonlarının açılış tarihleri araştırıyor. Normalleştirme çalışmalarının başlaması düğün salonlarıyla ilgili beklentileri arttırdı. Peki Düğün salonları ne zaman açılacak? Düğünler hangi tarihte başlayacak? Bilim Kurulu üyesi Tevfik Özlü düğün yapacak çiftler için açıklama yaptı. İşte normalleştirme takvimi kapsamında düğün salonlarıyla ilgili yaşanan gelişmeler...

ABONE OL
GİRİŞ 03.06.2020 10:03 GÜNCELLEME 03.06.2020 10:11 YAŞAM
Düğün salonları açılış tarihi: Normalleşme takvimine göre düğün salonları ne zaman açılır?
Düğün salonları açılış tarihi: Normalleşme takvimine göre düğün salonları ne zaman açılır?

Normalleştirme takvimi kapsamında koronavirüs sebebiyle alınan tedbirler kademeli olarak kaldırılmaya başlandı. Seyahat kısıtlamasının kaldırılması, kafe, restoran, park alanlarının kullanıma açılması Mart ayından beri kapalı olan düğün salonlarının da açılabileceği beklentisini yarattı. Düğün sezonun yaklaşmasıyla birlikte işletmeciler ve düğün hazırlıkları yapan çiftler salonların durumunu yakından takip ediyor. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü düğün salonlarıyla ilgili Bilim Kurulunun düşüncelerini açıkladı. Peki düğünler salonları açılacak mı? Düğünler ne zaman yapılacak? İşte Bilim Kurulu Üyesi Tevfik Özlü’nün yaptığı düğün açıklaması…

 

DÜĞÜN SALONLARI NE ZAMAN AÇILACAK?

16 Mart tarihinde koronavirüs sebebiyle kapatılan düğün salonlarının açılacağı tarihle ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı. 1 Haziran itibariyle kafe, restroran, otel gibi işletmeler açılmaya başlandı. Düğün salonlarıyla ilgili kararın yakın zamanda İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanması bekleniyor.  Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü düğün salonları ile ilgili açıklama yaptı.

"NET BİR TARİH VERMEK MÜMKÜN DEĞİL"

Bilim Kurulu Üyesi  Prof.  Dr. Tevfik Özlü yaptığı açıklamada düğün salonları ne zaman açılacağına yönelik sorulara net bir tarih vermenin mümkün olmadığını söyledi. Açıklamasının devamında Özlü” Ama şu bir gerçek, kapalı mekanlarda, düğünler de dahil, kongre ve toplantılar yakın zamanda pek olacak gibi durmuyor. Ortam yeteri kadar güvenli değil." dedi.

"ESKİ RUTİNE UYGUN DÜĞÜNLER YAPAMAYIZ"

Düğünlerimiz, gelenek-görenek icabı, çok kalabalık olur. Sosyal mesafe ortadan kalkar. Böylesi bir salgında eski rutine uygun düğünler yapamayız. Düğüne başka şehirlerden de katılım olacaktır, bu da ayrı bir risk. Diyelim istenmeyen bir durum yaşandı. Bu 500 kişinin birden karantinaya alınması demek. Mutluluğu paylaşalım derken bir kabusun içinde kendimizi bulabiliriz."dedi.

DÜĞÜNLER AÇIK HAVADA YAPILABİLİR! 

Prof. Dr. Tevfik Özlü düğünlerin nasıl yapılması gerektiğini konusunda görüşlerini açıkladı. Düğünler sadeleştirilerek, aile içinde yapılması gerektiğini belirten Özlü” Önerim, sadeleştirerek, aile içerisinde daha az kalabalıkla düğün yapılması ya da açık hava mekanlarının kullanılması. Tedbirler alınır, sosyal mesafe korunursa açık havada düğün yapmanın sakıncası olmaz. Düğün salonu işletmecileri, organizasyon şirketleri misafirlerini nasıl riske etmeyeceklerini düşünerek, yeni formatlar geliştirsinler.” dedi.

“SALONLARIN AÇILACAĞI TARİHİ BİZİMLE PAYLAŞABİLİRLER”

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmeleri Esnaf Odası (İSTDO) Başkanı Adem Sönmez yaptığı açıklamada bekledikleri düğün sezonunun geldiğini ancak belirsiz içinde olduklarını söyledi. Sönmez en büyük beklentilerinin düğün salonlarının açılış tarihlerinin belirlenmesi olduğuna dikkat çekerek Bizi diğer sektörlerden ayıran bir özelliğimiz var. Biz ön rezervasyonla çalışıyoruz. Haziran itibarıyla söylenecek olan tarihi, biz ancak temmuz ayında uygulayabiliriz. Açılabileceğimiz tarihin ön tarihini bizimle paylaşabilirlerse hem düğün yapacak olan gelin ve damatlarımız ön hazırlıklarını yapar hem de sektördeki arkadaşlarımız Covid-19 ile ilgili salonlarını hazırlayabilir."dedi.

REZERVASYONLARDA DÜŞÜŞ VAR!

İstanbul Toplantı ve Düğün Salonu İşletmecileri Esnaf Odası  Başkanı Adem Sönmez, sosyal mesafe nedeniyle etkinliklerin iptal edilmesini ve sektörün sorunlarını değerlendirdi. Sönmez “Odamıza bağlı 1,175 işletme var. Aralık, ocak, şubat aylarını da boş geçiren işletmelerimiz tam sezon başlayacak iken kapatılmasıyla hem maddi hem manevi olarak bir çöküntü yaşadı”dedi. Açıklamasının devamında yaz aylarında yeni müşteri rezervasyonların yüzde 90 düştüğüne dikkat çeken Sönmez “ Şu an iş yerleri sadece randevulu olarak mart-nisan aylarındaki düğünler haziran ayı ve sonrasına erteleme işlemlerini yapıyor”diyerek sözlerini noktaladı.

 

YORUMLAR 1
  • selim ileri 3 yıl önce Şikayet Et
    devlet düğün salonlarını açmadan önce ruhsatsız ve kaçak olanları bir denetlesin önce. mesela ş. urfa haliliye ilçesi ahmet yesevi mahallesinde bodrum katlarında kaçak açılan ve kapatılamayan bir kaç düğün salonu var
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR