Yavru tilki kendisine sahip çıkan aileyi unutmuyor

Tokat'ta yeni doğduğunda bulup bakımını yaptıkları yavru tilki, Aktürk ailesini unutmuyor. Ailenin 'Pamuk' ismini verdiği tilki, zaman zaman ailenini yaşadığı eve geliyor.

ABONE OL
GİRİŞ 15.06.2020 20:53 GÜNCELLEME 15.06.2020 20:53 YAŞAM
Yavru tilki kendisine sahip çıkan aileyi unutmuyor
Yavru tilki kendisine sahip çıkan aileyi unutmuyor

Zile ilçesine bağlı Üçkaya köyünde oturan Elif ve Rıza Aktürk'ün çiftinin çocukları 3 ay önce köy arazilerinde yeni doğmuş tilkiyi buldu. Aktürk çifti, çocuklarının eve getirdiği tilkiyi beslemeye başladı.

 

3 ay süresince tilkiyi evlerinin bahçesinde besleyen Aktürk ailesi, daha sonra doğal yaşamına bıraktı. Yavru tilki, kendisini besleyen Aktürk ailesininin evine zaman zaman gelmeye başladı.

"İNEK SÜTÜYLE BESLEDİK"

Yavru tilkinin annesinin öldüğünü söyleyen Elif Aktürk, "Oğlum arazide tilkiyi bulmuş. Babasına telefon açtı, 'Getireyim mi' diye sordu. 'Gözleri açık değil kapalı' dedi. Biz de getirmesini söyledik. Sonra bunu inek sütü ile besledik. Banyosunu yaptırdık. Artık bize alıştı annelik yaptığımız için. Bizi çok seviyor. Bırakmıyor, 'Pamuk' dediğimiz zaman sesimizi dağda duyuyor, geliyor. Çok yaramaz, çok vahşi, ayaklarımızı tırmalıyor. Onu çok seviyoruz. Geliyor, gidiyor aç kalmasın diye hep onu düşünüyoruz. Onu görmediğimiz zaman üzülüyoruz. Aç kaldığı zaman geliyor. Karnı doyduktan sonra biraz oynuyor bizimle, sonra gidiyor" dedi. 

 

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 2
  • Pöh45 3 yıl önce Şikayet Et
    Hayvanlar bile yapılan iyiliği unutmuyor ama bizim 2 ayaklı hayvanlar yapılan hizmetleri ve iyilikleri hemen unutuyor...
    Cevapla
  • Gurbetçi 3 yıl önce Şikayet Et
    Çok güzel yorum. Ağzına sağlık kardeşim.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR