Coşkun Yılmaz: Bir zamanlar Üniversite kapılarından kovulurdunuz polisler tarafından. Bugün...

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi Coşkun Yılmaz kimliğini kaybeden öğrenciye kaymakamlıktan yeni kimlik çıkartıp sınava yetiştiren Türk Polisinin videosunu paylaşarak "Bir zamanlar Üniversite kapılarından kovulurdunuz polisler tarafından. Bugün üniversite imtihanına yetiştiriliyorsunuz, büyük gayretlerle. Bu değişimi de mi göremiyoruz..." ifadelerini kullandı.

ABONE OL
GİRİŞ 28.06.2020 19:06 GÜNCELLEME 28.06.2020 19:17 YAŞAM
Coşkun Yılmaz: Bir zamanlar Üniversite kapılarından kovulurdunuz polisler tarafından. Bugün...
Coşkun Yılmaz: Bir zamanlar Üniversite kapılarından kovulurdunuz polisler tarafından. Bugün...

Trabzon’da Yükseköğretim Kurumları Sınavının (YKS) ikinci oturumuna giren olan bir öğrenci, sınav öncesi okul önünde kimliğini kaybedince yardımına Türk polisi koştu.

 

Trabzon’da Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Başkanlığı tarafından düzenlenen Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nın (YKS) ikinci oturumu olan Alan Yeterlilik Sınavı’na (AYT) girmek için sınav saatini bekleyen bir öğrenci okul önünde kimlik kartını kaybetti. Karadeniz Teknik Üniversitesi’nde bulunan polis ekiplerine sorununu dile getirerek yardım isteyen öğrenci için yunus ekipleri devreye girdi. Vakit kaybetmeden öğrenciyi kask takarak motosikletle Ortahisar Kaymakamlığına getiren yunus ekipleri burada öğrenci için geçici kimlik belgesi çıkarttı. Kimlik belgesi ile tekrar KTÜ’ye getirilen öğrenci kısa bir sürede sınava yetiştirildi.

 

COŞKUN YILMAZ: VİDEOYU İZLERKEN, 80'Lİ, 90'LI YILLARIN İÇİMİ YAKAN SAHNELERİ CANLANDI GÖZÜMDE

Marmara Üniversitesi Öğretim Üyesi ve İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü olan Coşkun Yılmaz, eski Türkiye'de ve "Gerekirse bin yıl sürecek" denilen 28 Şubat sürecinde sadece başörtülü oldukları için hor görülen, saldırıya maruz kalan ve polisler tarafından üniversite kapılarında kovulan bir dönemden bugün gelinen noktaya dair duygu yüklü bir paylaşım yaptı.

"BİR ZAMANLAR ÜNİVERSİTE KAPILARINDAN KOVULURDUNUZ POLİSLER TARAFINDAN"

Yılmaz "Bu değişimi de mi göremiyoruz" notuyla paylaştığı videoda şu ifadeleri kullandı; Videoyu izlerken, 80'li, 90'lı yılların fotoğraf kareleri, içimi yakan sahneler canlandı gözümde. Bir zamanlar Üniversite kapılarından kovulurdunuz polisler tarafından. Bugün üniversite imtihanına  yetiştiriliyorsunuz, büyük gayretlerle.

 

YORUMLAR 143 TÜMÜ
  • mardini 3 yıl önce Şikayet Et
    AT SAHİBİNE GÖRE KİŞNER teşbihi Ülke yönetiminde doğru teşbih değildir. darbeci işbirlikçi hain terör sevici de iktidara gelse ülkeyi yıksa yada ykımın eşiğine getirirse de mi böyle diyeceğiz. kesinlikle hayır. bu HAK BATIL savaşıdır. ya alçlara yaranırsın ya da namusunu koerursun. örneğin benzin pahali diye kimse teröristlere darbecilere hainlere yarayacak harekette bulunamaz. bilin ki oyun içinde oyun varıdır. fukara beyinlilelerin midelerini öne sürerek satın alırlar. PKK ya özerlik vereceğim diyen parti tür kiyede neredeyse saçim kanacak. teröristin türüğpüyle boğacağom diyen mecliste. darbe ile vatanı satanalrı destekleyenler mecliste. uyan ey millet.
    Cevapla
  • Ahmet 3 yıl önce Şikayet Et
    Şimdi rahat ölebilirim.Şükürler olsun rabbime.Bu milleti ezansız bırakma ya rabbim.
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    O rezaletleri yapan polisler acaba şimdi ne haldedir, umarım yaptıklarının bedelini ödüyorlardır. şimdilik dünyada tabi...
    Cevapla
  • Adnan 3 yıl önce Şikayet Et
    Haklısın hocam, o yıllardaki çaresizliğimizi, bir şeyler yapamıyor olmamızı unutmak mümkün değil. Şükürler olsun bu günlerimize.
    Cevapla
  • ÖNCE VATAN 3 yıl önce Şikayet Et
    şimdi ben burada bunları gördükten sonra ben sizlere geçmişe adaletinize laikliğinize atatürkçülüğünüze nasıl güveneyim atatürkün eşi bile türbanlıydı siz alçaklar şerefinden yoksun o zamanın kanunlarını çıkartan utanmazlar şimdi utanmadan sıkılmadan biz yapmadık ve herşeyi insanın yüzüne baka baka yalan konuşuyor bunlar iki yüzlü insanlar bunları gör artık yeni nesil o zaman zorla polis atardı şimdi polis yetiştirmeye çalışıyor adalet burda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR