Kurban Bayramı arefesinde oruç tutulur mu? Arefe günü faziletleri ve ibadetleri

Allah katında en faziletli günler arasında yer alan Kurban Bayramı arefesi, ibadetle geçirilmesi alimler tarafından tavsiye edilmektedir. Zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutmak, günahların affedilmesi ve Allah'ın rızasını kazanmak için çok önemlidir. Zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutamayanların ise arefe günü oruç tutmaları önerilmektedir. İşte arefe günü arefe günü oruç tutmanın önemi ve faziletleri...

ABONE OL
GİRİŞ 30.07.2020 10:43 GÜNCELLEME 30.07.2020 10:43 YAŞAM
Kurban Bayramı arefesinde oruç tutulur mu? Arefe günü faziletleri ve ibadetleri
Kurban Bayramı arefesinde oruç tutulur mu? Arefe günü faziletleri ve ibadetleri

Kurban Bayramı arefesi, yıl içinde en önemli ve faziletli sayılan günlerdendir. Arefe gününün faziletiyle ilgili Peygamber Efendimiz (s.a.s) şöyle buyurmuştur: ’Şeytan Arefe gününde olduğu kadar hiçbir gün daha zelil, daha hor, daha hakir ve daha öfkeli olarak görülmemiştir. Bu da ancak Allah Teala’nın rahmetinin yağdığını ve büyük günahları bağışladığını gördüğü içindir. Ancak Bedir günü ona gösterilen müstesna.’ Bundan dolayı arefe günü ibadetle geçirilmesi yine Peygamber Efendimiz (s.a.s) ve alim tarafından tavsiye edilmektedir. 

 

 

AREFE GÜNÜ İBADETLERİ

Zilhicce ayının ilk dokuz gününün ehemmiyeti birçok alim ve din bilgini tarafından kabul edilerek bu günleri Allah’ın rızasını kazanmak için sadaka, salavat, namaz ve oruçla geçirilmesi çok faziletlidir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) arefe günü ibadetiyle ilgili şu sözleri aktarmaktadır: ‘On günlerin hayrından mahrum olanların vay haline. Özellikle dokuzuncu günün orucunu bırakmayın, zira şüphesiz onda sayma bilenlerin sayıp bitiremeyeceği kadar hayırlar vardır.’ Arefe günü yapılması önerilen ibadetler şöyledir:

 

 

- Arefe günü sabah namazı itibariyle Kurban Bayramının 4. Günü ikindi namazına kadar teşrik tekbiri getirmek.
- Arefe günü oruç tutmak.
- Arefe günü haram ve günahlardan kaçınmak için daha dikkatli olmak.
- Arefe günü çok fazla dua, tekbir, salavat ve istiğfar etmek.
- Arefe günü 1000 defa İhlas Suresi okumak.

AREFE GÜNÜ ORUÇ TUTULUR MU? 

Zilhicce ayının ilk dokuz günü çok faziletli kabul edildiğinden bu 9 günde oruç tutulması tavsiye edilir. Sünnet olan bu ibadet zorunlu değildir ve imkanı olanın tutması önerilir. Zilhicce ayının ilk 9 günü oruç tutamayanların ise arefe günü oruç tutmaları Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in 'Arefe günü tutulan orucun geçmiş ve gelecek birer yıllık günahları bağışlayacağı Allah’tan umulur.' Hadis-i şerifiyle desteklenmektedir. Arefe günü oruç tutan kişinin Allah’ın rızasını ve merhametini kazanacağı da yine sahih kaynaklarla aktarılmaktadır. 

TEŞRİK TEKBİRİ

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR