Görenler gözlerine inanamıyor: Tam 25 santimetrelik rengarenk çekirge!

Diyarbakır'ın Çınar ilçesinde arazide dev çekirge görüldü. Yaklaşık 25 santimetre uzunluğundaki çekirgeyi görenler, gözlerine inanamadı.

ABONE OL
GİRİŞ 01.08.2020 13:48 GÜNCELLEME 01.08.2020 13:48 YAŞAM
Görenler gözlerine inanamıyor: Tam 25 santimetrelik rengarenk çekirge!
Görenler gözlerine inanamıyor: Tam 25 santimetrelik rengarenk çekirge!

Çınar’a bağlı Beşpınar köyünde çiftçiler, arazilerini sürmek için yola çıktıklarında dev çekirge ile karşılaştı. Daha önce de bu türden çekirge gördüklerini belirten çiftçiler, ilk defa bu kadar büyük ve renkli çekirge gördüklerini söyledi. Özgür Güler isimli çiftçi, “Her sene mutlaka çekirgeleri ile karşılaşırız, fakat bu defa görmüş olduğunuz çekirgeler diğerlerine göre çok daha büyük ve rengarenk” dedi.

 

"BUNLAR FAYDALI ÇEKİRGELER"

 

Dicle Üniversitesi Fen Fakültesi Zooloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ali Satar ise bu çekirgelerin zararlı olmadığını, zararlı böcek ve çekirgeleri yedikleri için yararlı olduğunu söyledi. Prof. Dr. Satar, “Bunlar çok faydalı hayvanlar, zararlı çekirgeler gibi değil. Bunlar o zararlı çekirgelerle de beslenen çekirgeler. Dolayısıyla zararlı böcekleri yedikleri için, biz bunları faydalı olarak görüyoruz. Şu anda tam anız yangınları zamanı. İşte anız yakılırsa, bu tür faydalı, büyük tehlikeliymiş gibi görünen türler, halbuki çiftçi dostu, bunlara da zarar vermiş oluyoruz. Normalde bu tür, bizim için çok kıymetli bir tür. Biyolojik mücadele de kullanılabilecek bir tür. Hem zararlı böcekleri hem de zararlı çekirgelerle besleniyorlar. Bunların boyu antenleri de hesaba katarsanız bir 20-25 santimetreyi buldukları için, sanki tehlikeliymiş gibi, insanlara zarar verecekmiş gibi görüyorlar” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • Vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    Bir karış 20cm bu çekirge adamın parmağı kadar 25cm abartılı degilmi :)
    Cevapla
  • Mehmet gülser 3 yıl önce Şikayet Et
    Reklam ayaklarindan anten ucna en buyuk cekirge 10cm gelir bizim beralarda ekmege sarar atlara yedirirledi ic parazitini doksundiye ben diyar bakir veurfada bicercilik yaptim
    Cevapla
  • aydın 3 yıl önce Şikayet Et
    adamın bir parmağı kadar olan çekirge nasıl 25 cm oluyor anlamış değilim. her yerde görülen sıradan yeşilimsi bir çekirge:))
    Cevapla
  • Memo 3 yıl önce Şikayet Et
    Kafasındaki anten tut ve kuyruguna kadar ölçersen 25cm ediyor.
    Cevapla
  • Ordulu 3 yıl önce Şikayet Et
    Diyarbakır da olduğu için
    Cevapla
  • Dadas 25 3 yıl önce Şikayet Et
    dogu anadolu kackar yaylalarinda cayirlik alanlarda cok bulunur kirsalda bozaraktir rengi insanlar büyük sehirlere göctü tabiati unuttu cocuklar gördümü kaciyorlar isircak diye:)))
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR