2020 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayının faziletleri ve ibadetleri nelerdir?

Rebiülevvel ayı, Peygamber Efendimiz (s.a.s) doğduğu ay olması nedeniyle İslam alemi tarafından büyük bir hürmetle karşılanmaktadır. İlk gününden son gününe kadar ibadetle geçirilmesine özen gösterilen Reniülevvel ayında en çok Peygamber Efendimiz (s.a.s)'i anarak salavat dualarının okunması tavsiye edilmektedir. Peki Rebiülevvel ayı ne zaman? İşte Rebiülevvel ayında yapılması gereken ibadet ve dualar...

ABONE OL
GİRİŞ 13.10.2020 13:31 GÜNCELLEME 13.10.2020 13:31 YAŞAM
2020 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayının faziletleri ve ibadetleri nelerdir?
2020 Rebiülevvel ayı ne zaman? Rebiülevvel ayının faziletleri ve ibadetleri nelerdir?

Hicri takvimin üçüncü ayı olan Rebiülevvel ayı, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in doğduğu ay olması nedeniyle çok kıymetlidir. Rebiülevve kelimesinin sözlük anlamı ise bahar, bolluk ve bereket demektir. Rebiülevvel ayının 12. Günü Peygamber Efendimiz (s.a.s) doğduğu için o gün Mevlid Kandili olarak anılmaktadır. Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in doğduğu ay olmasının yanında farklı önemli olayların yaşandığı Rebiülevvel ayı, Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in Hz. Ebu Bekir’le birlikte Medine’den yola çıkarak Kuba’ya vardıkları ve Kuba Mescidini inşa ettikleri ay olarak da bilinmektedir. 

 

REBİÜLEVVEL AYI FAZİLETLERİ

Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in doğduğu ay olan Rebiülevvel ayının ibadetle geçirilmesi çok kıymetlidir. Rebiülevvel ayının ilk gününden başlayarak her gününde namaz ve duaların edilmesi uygun görülmektedir. Mübarek gün ve gecelerde ilk olarak yapılması tavsiye edilen gusül abdesti alarak tövbe istiğfar getirmektedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (s.a.s)’in doğduğu ayda Allah’ın rahmetine sığınarak dualar edilir. 

 

REBİÜLEVVEL AYI İBADETLERİ

Gerçekleştirilen ibadetlerin her biri Allah katında çok kıymetli olsa da bazı gün gecelerde yapılan ibadetler çok daha faziletlidir. Müslümanlar için önemli olan günlerden biri de İslam Peygamberi Hz. Muhammed (s.a.s)’in doğduğu Rebiülevvel ayının 12. Gecesi ise ibadetlerle geçirilmesi gerekmektedir. Bu gecede namaz kılıp Kuran-ı Kerim okumaktan ziyade bol salavat getirilmesi uygun görülmektedir. 

REBİÜLEVVEL AYI NAMAZLARI

Akşam namazının kılınmasının ardından 2 rekat namaz kılınır ve her bir rekatında fatiha ve 3 ihlas sureleri okunur. Selam verdikten sonra 100 defa ‘Allahumme Salli Ala Muhammedin Ve Ala Ali Muhammed Ve Barik Ve Sellim Bi-Rahmetike Ya Er-Hamur Rahimin’ Salavat-ı Şerifesi okunur. 

Her akşam namazının ardından 2 rekat namaz ve salavatı şeriflerin okunmasının ardından kaza ve nafile namazlarının kılınması, Kuran-ı Kerim okunması, tövbe istiğfar getirilmesi, zikir ve teşbihlerin çekilmesi tavsiye edilmektedir. Alemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz (s.a.s)’in dünyaya geldiği bu önemli ayda ibadetlerde daha hassas ve dikkatli olunması din bilginleri tarafından tavsiye edilmektedir. 

2020 REBİÜLEVVEL AYI NE ZAMAN

Rebiülevvel ayı 18 Ekim Pazar günü başlayı 15 Kasım Pazar günü sona erecektir. Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in doğduğu Mevlid Kandili ise 28 Ekim Çarşamba gününe denk gelmektedir. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR