2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Yeni yılda burs ve öğrenim kredisi zamlanacak mı?

Kredi ve Yurtlar Kurumu, burs ve kredi başvuruları 8 Kasım’da sona erdi. Devlet tarafından verilecek eğitim yardımından faydalanmak isteyen üniversite öğrencileri sonuçlar için kygm.gsb.gov.tr adresine odaklandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı öğrencilerin başvuru esnasında verdiği bilgileri diğer resmi kurumlardan alınan belgelerle karşılaştırıyor. Peki 2020 KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak?

ABONE OL
GİRİŞ 04.12.2020 09:38 GÜNCELLEME 04.12.2020 09:38 YAŞAM
2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Yeni yılda burs ve öğrenim kredisi zamlanacak mı?
2020 KYK burs sonuçları ne zaman açıklanacak? Yeni yılda burs ve öğrenim kredisi zamlanacak mı?

KYK burs başvuru sonuçları, önlisans ve lisans eğitimlerini evlerinden sürdüren üniversite öğrencileri tarafından araştırılıyor. 28 Ekim - 8 Kasım tarihleri arasında KYK kredi ve burs başvurularını tamamlayan adaylar sonuçlar için Kredi ve Yurtlar Kurumundan gelecek açıklamayı bekliyor. Sonuçların açıklanmasıyla burs ve kredi hakkı kazanan öğrenciler bir eğitim yılında 12 ay boyunca ödeme alacak. 2020 yılında yapılan zam ile birlikte öğrencilerin hesaplarına 550 TL ödeme yapılıyordu. Yeni yıl ile birlikte KYK burs ve kredi ödemelerinde artış olup olmayacağı merak edilen diğer bir soru olarak karşımıza çıkıyor. Devlet tarafından son 18 yılda KYK burs ve kredi ücretlerine belli oranda zam yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından başvuruların neticelendirme süreci devam ediyor. Geride bıraktığımız yılda başvurular sona erdikten 23 gün sonra sonuçlar açıklanmıştı. Peki KYK burs başvuru sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte KYK burs başvuru sonuç tarihi...

 

 

KYK BURS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? 

Kredi ve Yurtlar Kurumu ile Gençlik Spor Bakanlığı burs ve kredi başvuru sonuçları değerlendirmeleri sürüyor. Başvuru yapan öğrencilerin ailesinin maddi durumu, eğitim alınacak şehir, hanede eğitim alan öğrenci sayısı ve mal varlığı KYK burs ve kredi çıkmasında belirleyici bir kriter olarak dikkat çekiyor. KYK burs sonuçlarıyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi.

 

 

Sonuçlar ilan edildiğinde haberimizden veya kygm.gsb.gov.tr adresinden T.C kimlik numarası ile KYK burs sonuçlarını görüntüleyebilirsiniz.

2021 YILINDA KYK ÖDEMELERİNE ZAM YAPILACAK MI?

2002-2020 yılları arasında Kredi ve Yurtlar Kurumu tarafından verilen burs ücretlerine yüksek miktarda yapılan artış dikkat çekiyor. Son 5 yılda KYK ödemelerine toplam yüzde 60 oranında zam yapıldı. KYK burs başvuru sonuçlarının açıklanmasının ardından yapılacak artış ile ilgili değerlendirme yapılması bekleniyor. İşte son 10 yılda KYK burs ve kredi ödemelerine yapılan artış;

KYK YAPILANDIRMASI İÇİN SON TARİH 31 ARALIK!

Önceki yıllarda Kredi ve Kurtlar Kurumu'ndan kredi alan vatandaşlar için Gelir İdaresi Vergi borcu yapılandırma işlemleri başladı. KYK kredi borcunu faizsiz ödemek isteyenlerin 31 Aralık tarihine kadar başvurularını yapmaları gerekiyor.  Yapılandırmadan faydalanmak isteyenler ilgili kanun çıktığı tarihten yıl sonuna kadar müracaatta bulunacak. Öğrenim kredisi borçları için en fazla 18 taksit yapılacak taksitler ikişer ay şeklinde ödenecek. İlk taksit tarihine kadar peşin ödemenin yapılması durumunda işleyen faizler silinecek. İlk taksit ödemesi Ocak 2021 yılında yapılacak.

Öğrenim kredisini yapılandırmak isteyenler Gelir İdaresi Başkanlığının İnteraktif Vergi Dairesine e-devlet üzerinden giriş yapması gerekiyor. İnteraktif Vergi Dairesi internet sayfasında gerekli talimatları yerine getiren kullanıcılar taksitlendirme işlemi için başvuru yapabilir. İnternet üzerinden başvuru yapmakta zorlananlar için vergi dairelerinden başvuru alınacak. Ancak koronavirüs önlemleri sebebiyle vergi dairelerine HES kodu olmadan giriş yapılmayacak.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR