Amasyalı vatandaşlar uyarılara kulak asmadan Yeşilırmak'taki ölü balıklara hücum ettiler

Amasya'da Yeşilırmak Nehri'nde balık ölümleri yaşanıyor. Bazı vatandaşlar kent merkezine sürüklenen balıkları "zehirli olabilir" uyarısına rağmen avladı.

ABONE OL
GİRİŞ 12.01.2021 17:19 GÜNCELLEME 12.01.2021 17:22 YAŞAM
Amasyalı vatandaşlar uyarılara kulak asmadan Yeşilırmak'taki ölü balıklara hücum ettiler
Amasyalı vatandaşlar uyarılara kulak asmadan Yeşilırmak'taki ölü balıklara hücum ettiler

Amasya'da balık ölümleri yaşanan Yeşilırmak Nehri'nde polisin 'zehirli olabilir' uyarısına rağmen bazı vatandaşların balık tuttuğu görüldü. Kent merkezinden geçen Yeşilırmak'ta kuraklık sonucu su seviyesi ve oksijenin azalması nedeniyle 3 gün önce Yazı Bağları Mahallesi bölgesinde balık ölümleri görülmeye başlandı.



Zabıtalar zehirli balıklara karşı uyardı

 

 

Sürüklenen ölü balıklar kent merkezine kadar ulaştı. Bazı vatandaşlar nehre girerek balıkları avladı, bazıları ise kıyıda çok sayıda balığın çırpınmasını endişeyle izledi, onları suya atarak yaşatmaya çalıştı. Vatandaşlar gün boyunca oltalar ve elleriyle balık tuttu. Zabıtalar ve polis ekipleri sık sık 'Irmaktan balık tutmayalım. Zehirli olabilir' uyarısı yaptı.



Hava şartları balıkları da olumsuz etkiledi

Olağanüstü kuraklık riski bulunan kentin yeterli miktarda yağmur alamadığını belirten Amasya Valisi Masatlı, "Şu anda kar olması gerekiyordu. Dolayısıyla ırmak sathında su seviyesi çok azaldı. Balıkların oksijen ihtiyacı var. Az sularda oksijen azalır. Bizim deredeki kalan oksijen miktarı yüzde 5 seviyesinde. Suyun azalmasıyla oksijen de azalıyor. Dolayısıyla balıkların solungaçlarına çamur türü şeyler dolmaya başlıyor. Hem de solumada güçlük çekiyorlar. Ama öyle söylendiği gibi toplu balık ölümleri yok" dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 20 TÜMÜ
  • Emre 3 yıl önce Şikayet Et
    Türkiyede tatlı suların aktığı akar sulara sanayi atıkları bırakılıyor bu haber gibi son yıllarda belki 100 den fazla bu tarz haberler duyduk buda yeni bir tanesi..
    Cevapla
  • asyalı 3 yıl önce Şikayet Et
    ilgili yöredeki çevre sağlığı çalışanları ve belediye görevini çok iyi yapıyor bari gidin üstün başarı belgesi verin onlara .. madalyada takabilirsiniz
    Cevapla
  • Serkan Ozkan 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha vahimi Belki de satacak!
    Cevapla
  • milliyteci 3 yıl önce Şikayet Et
    EVET yorum belki biraz onur kirici oldu ben de TÜRK olarak milletimi asagilmak istemem asla ama ve lakin bu MILLET e az bile söylenen ler yah bu kadrmi KOPTUK aslimizdan özümüzden TÜRK müslüman ONUR lu haysiyet li olur ya ne bu KORONA konusuda da bundan farksiz degiliz devlet adeta yalvariyor cikmyin korunun diye halk partiler senlikler e akin ediyor INADINA simdi ne denir BU MILLETE ben TÜRK lügü MÜSLÜMAN ligi yakistirmiyorum bu HALK a malesef TÜRK -MÜSLÜMAN seref ve onurlu insan dir.
    Cevapla
  • tunctunc 3 yıl önce Şikayet Et
    Zikkim yiyin..Zerihli baliklar git car$idan al ye..Alamiyorum dem..Evinizde buzdolabi´camai$ makinesi kocalrinizin 70 model renolari ama acsiniz..yuh yani.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR