Kelime-i Tevhid nedir, faziletleri nelerdir? Kelim-i Tevhid tespihi nasıl çekilir?

Kelim-i Tevhid, İslam dininin temel esaslarını ifade eden cümledir ve inançlı her Müslümanın kalpten söyleyerek benimsemesi gerekmektedir. Allah'ın varlığı ve birliğini anlatan Kelim-i Tevhid, Müslüman olmak isteyen herkesin ilk önce söylemesi gereken dua olarak kabul edilmektedir. Peki Kelime-i Tevhid'in faziletleri nelerdir? Kelime-i Tevhid nedir, nasıl okunur? İşte Kelime-i Tevhid Arapça okunuşu ve meali...

ABONE OL
GİRİŞ 05.02.2021 09:32 GÜNCELLEME 05.02.2021 09:32 YAŞAM
Kelime-i Tevhid nedir, faziletleri nelerdir? Kelim-i Tevhid tespihi nasıl çekilir?
Kelime-i Tevhid nedir, faziletleri nelerdir? Kelim-i Tevhid tespihi nasıl çekilir?

Kelime-i Tevhid, Allah’ın varlığına ve O’ndan başka ilahın olmadığına vurgu yapan, her Müslüman’ın kalpten söyleyerek inanması ve benimsemesi gereken cümle-duadır. İslam dininin özünü oluşturan Kelim-i Tevhid, yeni doğan bebeklerin kulaklarına fısıldanarak Allah’ın tekliği telkin edilmektedir. Peygamber Efendimiz (s.a.s) Hadis-i Şerifinde Kelime-i Tevhid ile ilgili ‘Zikrin en faziletlisi lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah’dır şeklinde buyurmuştur. 

KELİME-İ TEVHİD NEDİR?

Arapçası, ‘Lâ ilâhe illallah Muhammedün resûlullah’ Türkçesi ise ‘Allah’tan başka ilah yoktur ve Hz. Muhammed (s.a.s) O’nun elçisidir’ olan dua, İslam inancında oldukça önemli bir yere sahiptir. Her Müslüman’ın kalpten inanması gereken bu cümle, inancın temelini oluşturmaktadır. 

KELİME-İ TEVHİD FAZİLETLERİ NELERDİR?

- Allah ve peygamber inancını yinelediği ve vurgu yaptığı için imanı güçlendirir.

- Bela ve kazadan koruduğuna inanılır. 

- Kelime-i Tevhid’i okumanın çok sevabı vardır.

- Günahların affedilmesi ve Allah’ın rızasını kazanmak için Kelim-i Tevhid okunur.

KELİME-İ TEVHİD ARAPÇA OKUNUŞU VE TÜRKÇE MEALİ