Eskişehir İnönü ormanlarından bal damlayacak!

Son 18 yılda 15 bin dekar alana, yaklaşık 2 milyon fidan dikilen Eskişehir'in İnönü ilçesine şimdi de ‘Bal Ormanı’ kuruldu.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2021 16:27 GÜNCELLEME 25.01.2021 16:28 YAŞAM
Eskişehir İnönü ormanlarından bal damlayacak!
Eskişehir İnönü ormanlarından bal damlayacak!

İnönü ilçesine bağlı ormanlık alanında, toprak işlemesi önceden yapılan 421 dekar alana geçtiğimiz sonbahar 11 bin fidan dikildi. Dikilen fidanlar arasında bal verimi yüksek olan ve arıların uzun konaklamalarını sağlayan iğde, söğüt, akasya, badem, ıhlamur, sofora, züfa otu, güvey kandili, züfa otu yer alırken adaçayı, kekik ve lavanta türleri ile bal ormanı oluşturuldu. Ayrıca bölgede arıcılar için kovan koyma yeri, arı sağım evi ve kameriye yapıldı.



Eskişehir Orman İşletme Müdürlüğünce 3 yıl bakımı yapılacak olan bal ormanın daha sonra arıcıların kullanımına açılacağı bildirildi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • DPT li. 3 yıl önce Şikayet Et
    çok geç kalındı. AKP bu işe 15 yıl önce başlasaydı bal okyanusları olurdu. Çok önemli bir proje . Yıllar önce Emin Acar abi bu işlerle çok uğraştı ama netice alamadı. Geç de olsa bu da milli bir meseledir vatan mücadelesidir. Emeği olanlardan Allah razı olsun . Herkes işgal ettiği koltukta vatana nasıl hizmet ederim diye çabalasa TC aya çıkar. Dışardan emir beklemeden durumdan vazife çıkarmalılar.
    Cevapla
  • adı 3 yıl önce Şikayet Et
    Güzel haber sayılar artar inşallah
    Cevapla
  • Ankaralı 3 yıl önce Şikayet Et
    T.C.Tarım ve Orman bakanlığının şu ana kadar 550 adet civarında Bal Orman projesi gerçekleşmiş durumda olup, yurdumuzun bitki, çiçek florası zengin bölgelerde yoğunluklu olmak üzere bütün bölgelere 550 adetler değil 5000 adetleri bulacak Bal Ormanlarını çok acilen hayata geçirmeliyiz, dünya da koloni sayısında ilk sırada iken bal veriminde ilk üç sıraya bile giremiyoruz, bal ormanlarımızın sayısını ne kadar artırmış olursak koloni başına ve toplam bal verimimiz de o kadar artmış olacaktır, bu gerekçe ile bal ormanları sayılarını çok artırmalıyız...
    Cevapla
  • ELMASCI 3 yıl önce Şikayet Et
    Yıllardır yapılmasını arzu ettiğim ve Şimdiye kadar okuduğum en güzel haberlerden birisi. Vatanımın her tarafına yayılması ümidiyle emeği geçenlere teşekkür ediyorum.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR