El açması Boşnak böreği nasıl yapılır? Çıtır çıtır Boşnak böreği tarifi...

Sabah kahvaltılarında sıcacık hazırlanan Boşnak böreği hem çok lezzetli hem de çok doyurucudur. Damak zevkine göre farklı iç harçlarla hazırlanan ve çayın yanında severek tüketilen Boşnak böreğinin yapılışı biraz zahmetli olsa da bazı püf noktalarına dikkat edilmesi halinde kolayca pişirilebilir. Peki el açması Boşnak böreği nasıl yapılır? İşte Nermin Gül'ün tarifiyle patatesli Boşnak böreği hazırlanışı...

ABONE OL
GİRİŞ 22.03.2021 10:49 GÜNCELLEME 01.04.2021 11:21 YAŞAM
El açması Boşnak böreği nasıl yapılır? Çıtır çıtır Boşnak böreği tarifi...
El açması Boşnak böreği nasıl yapılır? Çıtır çıtır Boşnak böreği tarifi...

El açması Boşnak böreği yapımı biraz zahmetli olsa da hem lezzetli hem de çok doyurucudur. Sabah kahvaltıları ve çay saatleri için çıtır çıtır pişirilen Boşnak böreği, tarife ve püf noktalarına uyulması halinde tam kıvamında ve çok lezzetli olur. İşte Nermin Gül'ün tarifiyle Boşnak böreği yapmanın püf noktaları...

BOŞNAK BÖREĞİ TARİFİ

Hamuru İçin Malzemeler:

500 gr un
1 tatlı kaşığı tuz
2.5 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı tereyağı
1.5 çay bardağı sıvı yağ 

İçi İçin Malzemeler:

4 adet orta boy patates
2 adet orta boy soğan
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağı
Tuz
Karabiber

Boşnak Böreği Hazırlanışı: 

Boşnak böreğini yaparken ilk olarak hamuru hazırlanmaya başlanır. Hamuru yoğrulup dinlenirken iç harcı hazırlanır. Hamuru açarken elenen yarım kg un ve tuz ılık su ile yavaş yavaş karıştırılır ve yoğurulur. Hamur kıvamına gelinceye kadar yoğrulur ve üzeri örtülerek 40 dakika kadar dinlenmeye alınır. 

Hamur dinlenirken patates ve soğanlar rendelenir, karabiber-tuz isteğe bağlı olarak pul biber ve diğer baharatlarda eklenerek karıştırılır. Tereyağı eritip sıvı yağ ile karıştırarak iç harca ilave edilir ve iyice karıştırılır. Harcı hazırladıktan sonra kenara alınır ve yeteri kadar dinlenen hamur merdane ile açılmaya başlanır.

Dinlenen hamur börek örtüsünün üzerine alınarak merdaneyle açılmaya başlanır. Sıvıyağ ve tereyağı eritilerek karıştırılır ve açılan unun üzerine serpiştirilir. Boşnak böreğinden en dikkat edilmesi gereken ise merdane ile açılan hamuru elle açmaya devam ederken yırtmadan ancak incecik açılmasıdır. Elin dış tarafıyla hamuru döndüre döndüre açıp börek örtüsüne serilir. Hamur iyice açılıp incecik hale geldikten sonra hazırlanan harç eşit miktarda hamurun üzerine serpiştirilir. Börek örüsü üzerinde olan hamurun kapanması için ise örtünün kenarlarından kaldırarak hamur kıvrıla kıvrıla kapatılır ve yine yuvarlayarak yağlanan fırın tepsisine konur. 

Börek tepsiye konduktan sonra üzerine yağ ve yumurta karışı eklenerek çörek otu serpiştirilir ve 200 derecelik fırında yaklaşık 35 dakika kadar pişirilir. 

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR 1
  • gerçek 3 yıl önce Şikayet Et
    Artvin böreğini boşnak böreği yaptılar ben 48 yasındayım Artvinliğim bu börekle buyudum
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR