Beşamel soslu kıymalı krep nasıl yapılır? Nermin Gül tarifiyle kıymalı krep bohça hazırlanışı..

Kolay hazırlanabildiği halde oldukça doyurucu olan kıymalı krepli bohça, ana yemek olarak servis edilebilir. Beşamel sosla hazırlanan hem lezzetli hem de doyurucu olan kıymalı krep, oldukça ulaşılabilir malzemelerle çabucak pişirilir. Peki Beşamel soslu fırında kıymalı krep bohça nasıl yapılır? İşte Nermin Gül'ün sunumuyla kıymalı krep bohça tarifi...

ABONE OL
GİRİŞ 26.02.2021 13:07 GÜNCELLEME 18.03.2021 09:13 YAŞAM
Beşamel soslu kıymalı krep nasıl yapılır? Nermin Gül tarifiyle kıymalı krep bohça hazırlanışı..
Beşamel soslu kıymalı krep nasıl yapılır? Nermin Gül tarifiyle kıymalı krep bohça hazırlanışı..

Mutfakta hem doyurucu hem de lezzetli yemekler yapmak bazı önemli püf noktalarına uyulması halinde oldukça pratik ve kolaydır. Özellikle az malzemeyle göz doyurucu sunumlar yapmak için birkaç önemli ipucunu dikkate almak yeterlidir. Kıymalı krep bohça da hem kolay hazırlanan hem de ana yemek olarak tüketilebilen oldukça doyurucu lezzetler arasında yer almaktadır. Nermin Gül’ün pratik tarifi ve şık sunumuyla kıymalı krep bohça yapımı…

Lavaşta tavuk dürüm nasıl yapılır? Nermin Gül'ün tarifiyle sebzeli ve baharatlı tavuk dürüm...

Kıymalı Krep İç Harcı İçin Malzemeler:

- 2 yemek kaşığı sıvı yağ

- 250-300 gr kıyma

- 1 tane kuru soğan

- 2 tane kapya biber

- 2 tane sivri biber

- Yarım demet maydanoz 

- Tuz 

- Pul biber 

- Karabiber

Krep Hamuru İçin Malzemeler:

- 2 yumurta

- 1 fiske tuz

- 1 çay bardağı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı kırmızı toz biber

- 2 su bardağı süt

- 10-12 yemek kaşığı un

Üzeri İçin Malzemeler:

- 1,5 su bardağı süt

- 3 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1,5 yemek kaşığı un

- Bir tutam tuz

- Rendelenmiş kaşar

İç Harcı Hazırlanışı: 

Genişçe bir tavaya ilk olarak 2 yemek kaşığı sıvı yağ ve kıyma konarak birkaç dakika kadar sotelenir. Ardından ince ince doğranan soğanlar eklenerek kavrulmaya devam edilir. Kıymalar iyice kavrulduktan ve soğanlar piştikten sonra kırmızı maydanoz, kapya biber ve yeşil biber dilimlenerek kıymalarla birlikte pişirilmeye devam eder. İç harç tam olarak piştikten sonra baharatlar ve tuz eklenerek birkaç dakika daha kavrularak iç harç hazırlanmış olur. 

Krep Hazırlanışı: 

Derin bir kabın içine 2 yumurta kırılır ve köpürene kadar çırpılır. Yumurtanın üzerine tuz, yağ, kırmızı toz biber ve süt eklenerek çırpılmaya devam edilir. Hazırlanan karışıma yavaş yavaş un eklenir iyice karıştırılır. Hazırlanan krep hamuru yağlanmış tavada pişirilir. 

Beşamel Sos:

Sos tenceresine yağ ve un eklenerek kavrulur. Unun rengi kısmen koyulaşınca yavaş yavaş süt eklenir. Süt ekledikten sonra unun topaklanamaması için hızlı hızlı karıştırılmaya devam edilir. Son olarak tuz da eklenerek beşamel sos hazırlanır.

Hazırlanan krep geniş bir tabağa serilir ve üzerine hazırlanan kıymalı harçtan 2 yemek kaşığı kadar konur. Krepin 4 köşesi bohça şeklinde katlanarak kıymaların üzeri kapanır. Hazırlanan krepler fırın tepsisi ya da borcama sıralanır. Hazırlanan beşamel sos kreplerin üzerine eklendikten sonra son olarak rendelenmiş kaşarlar ilave edilir. 5-10 dakika kadar fırında pişirdikten sonra servis edilebilir. 

KAYNAK : Haber7