Camisiz minareyi görenler gözlerine inanamadı! Bursa İnegöl'deki minarenin sırrı...

İnegöl'de yer alan camisiz minareyi görenler hayrete düşüyor. Bursa'nın İnegöl ilçesi Hasanpaşa Mahallesi'nde bulunan camisiz minareyi gören herkes sırrını merak ediyor. Mahallenin muhtarı Suat Karakaya caminin 2000 yılında yıkıldığını, minaresine sağlam olduğu için dokunmadıklarını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 02.03.2021 14:16 GÜNCELLEME 02.03.2021 14:16 YAŞAM
Camisiz minareyi görenler gözlerine inanamadı! Bursa İnegöl'deki minarenin sırrı...
Camisiz minareyi görenler gözlerine inanamadı! Bursa İnegöl'deki minarenin sırrı...

Bursa'nın İnegöl ilçesine bağlı kırsal Hasanpaşa Mahallesi’nde, 1868'de yapılan Hasanpaşa Camii, yıllar içinde tahrip olması sonucu 2000 yılında yıkıldı. Mahallelinin tepkisi üzerine ise sağlam olan minare yıkılmadı. Bir süre sonra aynı isimle başka cami, mahallenin farklı noktasına inşa edildi. Yıkılmayan minare ise mahallenin sembolü haline geldi. Camisiz minare, bölgeye gelen ziyaretçilerin de ilgisini çekiyor.

İzmir'deki bu sokağın deprem sigortası var!

Minareyi yıkmak istemedik, onarılmasını istiyoruz

Hasanpaşa Mahallesi Muhtarı Suat Karakaya, mahallelerinin 160 yıl önce Gürcistan'ın Batum bölgesinden göç edenler tarafından kurulduğunu ve göç ile birlikte nüfus artışından dolayı bu camiyi yaptıklarını kaydetti. Muhtar Karakaya şunları söyledi: "2000 yılına gelindiğinde cami yıkılmaya yüz tutmuştu. Mahalle sakinleri olarak farklı bir noktaya yeni cami yaptık. Yıkılmaya yüz tutan camimizi ise yıktık. Minare oldukça sağlamdı, yıkmaya kıyamadık, bıraktık. Bu da ilginç bir görünüm kazandırdı mahallemize. Minare, mahallemizin sembolü haline geldi. Gelen giden minarenin fotoğrafını çekiyor. 20 yıldır yıkmaya kıyamadığımız minaremize belediye tarafından bakım yapılmasını, bir de büyük bir saat konulmasını istiyoruz" dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 1
  • hıdır kurşat 3 yıl önce Şikayet Et
    camiyi inşa edin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR