Babasının 40 yıllık işini bırakıp annesiyle işletme kurdu! Günde 400 adet...
Amasya'da yaşayan Muhammed Ali Keleş 40 yıllık baba mesleği tornacılığı bırakarak annesiyle iş yeri açtı. 65 yaşındaki baba Ali İhsan Keleş ise oğluyla birlikte çalışıyordu ve büyük umutlarla mesleğini ona devretmeyi planlarken oğlunun annesiyle işyeri açmasına başta üzüldü. Sonradan oğlunun tercihine saygı duyan baba anne oğulun işlerinin iyi gitmesinden dolayı memnun olduğunu söyledi.
ABONE OLAmasya’da yaşayan Muhammed Ali Keleş, babasının 40 yıllık torna atölyesindeki işini bırakıp 20 yıldır fırında çalışan annesiyle birlikte ekmek fırını açtı. Küçük kapasitedeki bir fırınla faaliyete başlayan anne ve oğlu 4 yılda işlerini büyüterek ‘Gül’ adını verdikleri ekmek fırınını kurdu. Gül gibi geçinen ortaklar şimdi de yaşadıkları Ziyaret beldesinden kent merkezine köy ekmeği pazarlamaya başladı.
Sanayide muhasebeciydi, şimdi dizel araçların enjektörünü yapıyor!
Baba mesleğini bırakıp anne mesleğine geçti
Atölyesinde 40 yıldır tornacılık, kaynakçılık ve tarım aletleri imalatı yapan Ali İhsan Keleş, birlikte çalıştığı ve büyük umutlarla işleri devretmeyi planladığı oğlunun annesinin 20 yıllık mesleği fırıncılığa geçmesine önce üzüldü. Sonrasında oğlunun tercihine saygı duyan 65 yaşındaki Keleş, “Bizim oğlan babasının mesleğini bıraktı anasının mesleğine devam ediyor. Bizim işlerde veresiye çoktu. Koşullar zordu. Fırıncılıkta ise günlük para dönüyor. Düzenleri de güzel. Ekmeklerini de tutturdular” dedi.
Günde 400 ekmek satıyoruz
Katkı maddesi içermeyen ekşi mayalı köy ekmeği üretimi yaptıkları fırınlarında günde 400 ekmek satışı yapar hale geldiklerini anlatan evli ve 2 çocuk babası Muhammed Ali Keleş, “Baba mesleğini bırakıp anne mesleğini seçtim. Ben de ekmekçi oldum. Kararımdan çok memnunum” diye konuştu.
Self servis hizmet veriyorlar
Mesleğine merak duyan oğluna fırıncılığın büyük sorumluluklarının olduğunu anlattığını belirten anne Fatma Keleş de üretim hazırlıklarına çok erken saatlerden itibaren başladıklarını söyledi. Hamurları şekillendirip fırında pişirirken manilerde seslendiren Keleş, kent merkezinde satış büfesi kurmak için yetkililerden destek istedi. Keleş ailesinin fırını ayrıca selfservis hizmeti de veriyor. Fırından yeni çıkan ekmekleri girişteki dolaba dizen işletme sahipleri sonrasındaki süreci ise güven duydukları müşterilerine bırakıyor. Ekmeği alan müşteriler parayı dolabın içindeki kutunun içine bırakıyor. Para üstünün alınması gerektiğinde ise sayarak ceplerine koyup fırından ayrılıyorlar.
-
Zübeyir 3 yıl önce Şikayet Etgünde 400/40=10 adet yoksulun hakkı. günde 4000 /40=100 adet olsa yoksulların karnı doyar.Beğen
-
osman selvi 3 yıl önce Şikayet EtBu ekmeği herkes yemeyi bilmez. Arkadaşlar bu ekmek bir iki gün bekledikten sonra dilimlenir. Kuzine sobanın üzerinde kızartılır. Üzerine tereyağı sürülür. ikinci bir yöntem de dilimlenen ekmek yumurtalı karışıma batırılarak kızartılır ve öyle yenir. Şehirde yapılan hiç bir ekmek bu kadar lezzetli değildir. Trabzonlu arkadaşlar kızmasın amma Trabzon ekmeğinden daha lezzetli olduğunu söylemeliyim.Beğen Toplam 4 beğeni
-
Türk Vatandaşı 3 yıl önce Şikayet EtMilleti üniversite diye boş hayallerle elindekini de harcatıp hayal kırıklığı ile ortada bırakmayın. Sermayenizi ve aklınızı iş kurmaya aktarın. Geri dönüşü hem kısa hem karlı.Beğen Toplam 10 beğeni
-
Trabzon uşağı 3 yıl önce Şikayet EtHAY maşaAllah BarekAllah TebarekAllah sizeBeğen Toplam 6 beğeni
-
cabbar 3 yıl önce Şikayet Etsuper vallaha ayda eder 24000 bin tl bendemi baslasam acabaBeğen Toplam 2 beğeni
-
16 Bursa 3 yıl önce Şikayet EtO ekmekler köy ekmeği, 7, 8 liradan aşağı değildir.Beğen Toplam 2 beğeni
-
Ali 3 yıl önce Şikayet EtMasraflar ne olacak ayrıca ikiye bölBeğen Toplam 2 beğeni