TİKA Hırvatistan’da Depremzedelere Desteğini Sürdürüyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından Sisak Merhamet Derneği’ne, her gün 250 engelli ve yaşlı vatandaşa sıcak yemek ulaştırmada kullanılacak özel donanımlı dağıtım aracı desteğinde bulunuldu.

ABONE OL
GİRİŞ 16.03.2021 11:59 GÜNCELLEME 16.03.2021 11:59 YAŞAM
TİKA Hırvatistan’da Depremzedelere Desteğini Sürdürüyor
TİKA Hırvatistan’da Depremzedelere Desteğini Sürdürüyor

Yemek dağıtımı için özel olarak tasarlanan soğuk hava depolu aracın teslim törenine katılan Sisak Belediye Başkanı Kristina Ikic, Merhamet Derneği’nin faaliyetlerinin bölge halkı için hayati olduğunu, özellikle depremden sonra derneğin faaliyetlerine devam edebilmesi için ellerinden geleni yaptıklarını belirtti. Ikic, depremden hemen sonraki gün bölgeye gelen ve kendilerini o günden beri hiçbir zaman yalnız bırakmayan TİKA’ya ve Türk halkına teşekkür etti.

Merhamet Derneği Başkanı Saban Kadric ise derneğin kurulduğu günden beri en büyük ihtiyaçlarının TİKA tarafından temin edilen bu araç ifade etti. Kadric, verilen destek için Türk Halkına teşekkür etti. Zagreb Program Koordinatörü Sedef Bulut ise törende yaptığı konuşmada, Türkiye’nin zor günlerden geçen Hırvat halkının yanında olmaya devam ettiğini, birlikte bu günleri geride bırakarak daha iyi günlerde tekrar bir araya gelmeyi umduklarını belirtti.

29 Aralık 2020 tarihinde meydana gelen Hırvatistan tarihinin en şiddetli depreminde 7 kişi hayatını kaybetmiş, 35.205 bina zarar görmüş ve bunlardan yaklaşık 4.000’i tamamen kullanılamaz hale gelmişti. Deprem sonrası bölgeye ilk intikal eden yabancı misyon olan TİKA, şimdiye kadar 500 adet gıda kolisini, 810 paket hijyen kolisini ve 500 adet battaniyeyi bölgeye ulaştırdı.  

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR