Afyon'da eski hükümlü devletten aldığı hibeyle hayvancılık yaparak ailesini geçindiriyor!

Afyonkarahisar'ın İhsaniye ilçesinde annesi, eşi ve çocuklarıyla yaşayan 44 yaşındaki Mesut Akkan işlediği bir suçtan dolayı 2 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı, tahliye olduktan sonra da baba ocağı Cumalı köyüne yerleşti. Sonrasında hayatında yeni bir sayfa açtırmak isteyen Akkan İŞKUR kapsamında "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesine" başvurarak hayvancılık yapmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 19.03.2021 16:07 GÜNCELLEME 19.03.2021 16:07 YAŞAM
Afyon'da eski hükümlü devletten aldığı hibeyle hayvancılık yaparak ailesini geçindiriyor!
Afyon'da eski hükümlü devletten aldığı hibeyle hayvancılık yaparak ailesini geçindiriyor!

Afyonkarahisar'da yaşayan 44 yaşındaki eski hükümlü Mesut Akkan, 2 yıl 6 ay hapis cezası sonrası 2015 yılında tahliye olarak baba ocağı olan Cumalı köyüne geldi ve burada hayatında yeni bir sayfa açmak için İŞKUR İl Müdürlüğüne giden Akkan, "Engelli ve Eski Hükümlü Kendi İşini Kurma Projesi"ne başvurdu. Girişimcilik kursunu tamamladıktan sonra hazırladığı proje, İŞKUR Genel Müdürlüğündeki ilgili komisyonca onaylanmasının ardından kendisine verilen nakdi hibeyle 4 büyükbaş hayvan satın alan Akkan, evinin bahçesine kurduğu ahırda hayvanlarına bakmaya başladı.

Küçücük dükkanda yarım asırdır sürdürdüğü terzilikle 4 çocuğunu ve eşini okuttu!



Devletten aldığı hibe desteğiyle hayvan sayısını arttırdı

Sabahın erken saatlerinde mesaisine başlayan Akkan, hayvanlarına, deyim yerindeyse, gözü gibi bakıyor. Akkan, babasının vefatıyla köye yerleşme kararı aldığını söyledi. Köyde babasından kalan arazileri değerlendirmek için hayvancılık işine girmek istediğini belirten Akkan, "Bu işlerin kurulumunu araştırırken, bana Afyonkarahisar Denetimli Serbestlik Müdürlüğünden verilen bilgiyle İŞKUR'a başvurmam söylendi. Daha sonra bu projeden haberdar oldum." dedi. Hibe desteğiyle satın aldığı düvelerin doğurması ve daha sonra kendisinin de satın aldığı hayvanlarla, sayıyı 13'e yükselttiğini anlatan Akkan, hayvanların bakımında eşinin de kendisine yardım ettiğini belirtti.

Annesi ve kendisi devlete minnettar

Gerek büyükbaş hayvanlarla gerekse onların yavrularıyla ilgilenmesinin kendisini rahatlattığına vurgu yapan Akkan, "Devletin sayesinde 4 büyükbaş düvemiz oldu bir iş sahibi oldum. Memnunuz. Emeği geçenden Allah razı olsun. Geçimimiz buradan sağlanıyor. Bir çocuğum üniversite öğrencisi, diğer oğlum asker, birisi de ilkokulda okuyor. Buradan kazandığım parayla onları okutuyorum. Devamlı bunlarla ilgilenmek gerekiyor. Severek yapıyorum bu işi." ifadelerini kullandı.

Akkan'ın aynı evde yaşadığı annesi Ummahan Akkan da oğlunun bu durumundan memnuniyet duyduğuna dikkati çekerek, "Allah, devletimizi korusun, devlet büyüklerimize de yardımcı olsun. Oğlum onların sayesinde bir iş sahibi oldu. Kendi işini kurarak çalışıp ailesini geçindiriyor." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR