Sağlıkta yenilik: Robot hemşireler

Samsun'da düzenlenen 'Olmak Üzerine konuşmalar' isimli online etkinlikte robot hemşirelerin kullanımı ve hemşirelik mesleğinin ne yönde farklılaşacağı konuşuldu

ABONE OL
GİRİŞ 29.03.2021 12:37 GÜNCELLEME 29.03.2021 13:15 YAŞAM
Sağlıkta yenilik: Robot hemşireler
Sağlıkta yenilik: Robot hemşireler

Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, pandemi sürecinde mesleki yeterliliklerin konuşulduğu etkinliklerine devam ediyor. Sosyal Etkinlik Komisyonu tarafından düzenlenen “Olmak Üzerine Konuşmalar” etkinliği çevrimiçi olarak gerçekleştirildi.

Aydınlı Ayşegül öğretmenin hobisi devecilik görenleri şaşırtıyor




Dünyada ve Türkiye'de sağlık alanında kullanılan örnekler sunuldu


Moderatörlüğünü Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü Dr. Öğr. Üyesi Gülcan Taşkıran’ın yürüttüğü etkinlikte, İstinye Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Sağlık Kurumları İş Birliği Koordinatörü Öğr. Gör. Emel Gümüş konuşmacı olarak katıldı. Etkinlikte dünyada ve Türkiye’de sağlık alanında kullanılan robot örnekleri sunularak, robot hemşirelerin kullanımıyla hemşirelik mesleğinde nelerin değişeceği, hemşirelik becerilerinin ne yönde farklılaşacağı tartışıldı.  



Katılımcılar yoğun ilgi gösterdi

Söyleşiye Sağlık Bilimleri Fakültesi akademisyenleri, lisans ve yüksek lisans öğrencilerinin yanı sıra kliniklerde görev yapan birçok hemşire de katılım sağladı. Katılımcıların yoğun ilgisinin olduğu etkinlik tüm soruların cevaplanması ile sona erdi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ben de haklıyım 3 yıl önce Şikayet Et
    Daha durun, yakında (10-12 yıl içinde) aile hekimlerimiz de robot doktorlar olacak. Gireceksiniz makinenin içine bütün verileriniz alacak ve ilacınızı reçete edip sizi gönderecek. Bu kadar basit.
    Cevapla
  • Şaşırdım 3 yıl önce Şikayet Et
    Hemşirelik mesleği ne olacak.İşgücü azalınca insanların çivisimi çıkacak.
    Cevapla
  • vatansa can 3 yıl önce Şikayet Et
    diplomasızda olsa işsizlere eğitim verin hemşire yardımcısı olarak çalışalım. robotabile iş var ula.
    Cevapla
  • Zekeriya 3 yıl önce Şikayet Et
    Allah askina insanlari insanlikdan cikarmayin. Insanlara hizmet ise niyet, dünya da acliktan ve susuzlukdan her gün en az 60 bin kisi ölüyor onlar icin yatirim yapin.
    Cevapla
  • Veliii 3 yıl önce Şikayet Et
    Virusun cikma sebebini anlıyorsunuz değil mi? Islerin büyük kısmını robotlar yapacak,insanlar ise aman virus kalmayalım diye kandırdılar ya öylece evlerinde takılacak gerekli isleri robotlar yapacak.insanlarda parası olan yasayacak olmayan evinde yada dışarıda açlıktan ölecek...
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR