Komşusundan öğrendiği tatlıyla imalathane açtı, 3 çocuk okutuyor!

Şanlıurfa'da Rukiye Öğretmiş isimli kadın komşusuna rica ederek öğrendiği tatlıyı yaparak hem 3 çocuğunu okutuyor hem aile bütçesine katkı sağlıyor.

ABONE OL
GİRİŞ 30.03.2021 11:43 GÜNCELLEME 30.03.2021 14:04 YAŞAM
Komşusundan öğrendiği tatlıyla imalathane açtı, 3 çocuk okutuyor!
Komşusundan öğrendiği tatlıyla imalathane açtı, 3 çocuk okutuyor!

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesi Dicle mahallesinde eşi ve 4 çocuğuyla yaşayan Rukiye Öğretmiş 2 yıl önce açtığı dükkanında komşusuna rica ederek öğrendiği tatlıyı yaparak hem aile bütçesine katkıda bulunuyor hem de 3 çocuğunun eğitim masraflarını karşılıyor. Eskiden geçimini sağlamak için mevsimlik işçi olarak farklı il ve ilçelere gittiğinden çocukları eğitimden uzak kalıyordu. Buna bir çözüm bulmak için girdiği yolda geldiği yerden çok memnun.

'Altın yumurtlayan tavuk' Manisa'da gerçek oldu!


 
Tüm kadınlar kendi ayakları üstünde durmalı

Daha önce tarım işçiliği yaptıkları için çocuklarının derslerden uzak kaldığını belirten anne öğretmiş, “Her yıl tarım işçisi olduğumuzdan çocuklarım hep okuldan geri kalıyordu, çocuklarımın okuldan geri kalmaması adına böyle bir işi açma fikri oluştu bende. Halka tatlısı yapan karı koca komşularımız vardı, onlara ricada bulundum, bana da bu işi öğretmeleri için. Sağolsunlar onlarda bana öğretti ve 2 yıldır bu işi yapıyorum, hem çocuklarımı okutuyorum ve hem de kendi ayaklarımın üzerinde duruyorum. Tüm kadınlara kendi ayakları üzerinde durmaları için, kendi işlerini kurmalarını ve çalışmalarını tavsiye ediyorum” diye konuştu.

 

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • murat 3 yıl önce Şikayet Et
    hatayda buna müşebbek veya züngül tatli denir
    Cevapla
  • Kemal 3 yıl önce Şikayet Et
    Tatlıdan ziyade taktığınız maske için çook teşekkür ederim. Malesef gıda işiyle uğraşanlar yiyecekten bulaşmaz zannediyorlar çoğusu maskesiz. Pideciye gidiyoruz paket yaptıracaz ,kasadaki görevli maskeli, pideyi yapan ve saran usta maskesiz . Naapacaz biz pideyi mi yiyecez yoksa kasiyeri mi. Banan ne kasiyerden asıl pideyi pişirenin maske takması lazım.
    Cevapla
  • alin-teri- 3 yıl önce Şikayet Et
    helal lokma dedikleri bu olsa gerek helal olsun biraz gayret rizki veren ALLAH cc dir
    Cevapla
  • vatandaş 3 yıl önce Şikayet Et
    maşaAllah helal olsun..
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR