Cevizli havuç dilimi baklava nasıl hazırlanır? Havuç dilim tatlısı malzemeleri...

Geleneksel Türk mutfağının en sevilen tatlılarından biri olan havuç dilim baklava, hazırlanışı biraz zahmetli olsa da birkaç pratik püf noktasıyla tam kıvamında ve oldukça lezzetli hazırlanabilir. Özellikle şerbetinin kıvamının tutması için diğer şerbetlere göre biraz daha fazla kaynatılması gerekir. Peki havuç dilim baklava nasıl hazırlanır?

ABONE OL
GİRİŞ 10.05.2021 10:35 GÜNCELLEME 10.05.2021 10:35 YAŞAM
Cevizli havuç dilimi baklava nasıl hazırlanır? Havuç dilim tatlısı malzemeleri...
Cevizli havuç dilimi baklava nasıl hazırlanır? Havuç dilim tatlısı malzemeleri...

En sevilen tatlılardan olan havuç dilim baklava, yapılışı biraz uğraştırıcı olsa da herkesin kolaylıkla hazırlayabileceği bir tatlıdır. İşi kolaylaştırmak adına baklavalık yufka kullanıldığında çok daha kısa sürede hazırlanıp servis edilebilir. İşte Nermin'in Enfes Mutfağından havuç dilim baklava tarifi...

Havuç Dilim Tatlı Malzemeleri

  • 1 paket baklavalık yufka

  • 200 gr tereyağı

  • 2 su bardağı ceviz içi

  • 3 yemek kaşığı toz şeker

  • Şerbeti İçin

  • 3 su bardağı şeker

  • 2 su bardağı su

  • 2-3 damla limon

Havuç Dilim Baklava Hazırlanışı

Tatlı yapımına başlarken ilk olarak şerbet hazırlanmaya başlanır. Şeker ve su tencere alınır ve kısık ateşte yavaş yavaş pişirilmeye bırakılır. Şerbet kenarda pişerken baklavalık yufkalar kesilip tepsiye dizilmeye başlanır.

Yuvarlak bir tepsinin boyuta göre baklavalık yufkalar kesilir. Bol tereyağı ile yağlanan tepsinin üzerine tek kat yufka konur ve her bir katın arasına eritilen tereyağından bol bol sürülür. Yufkaların yarısı tepsiye sıralandıktan sonra bol bol ceviz ve şeker serpiştirilir. Kalan yufkalar aynı şekilde yağlanıp sıralandıktan sonra en üst katına da kalan tereyağı dökülür ve önceden ısıtılan 200 derecelik fırına verilir. 

Tatlının yanmaması için kontrollü bir şekilde pişirdikten sonra fırından çıkarılır. Tatlının hamurlaşmaması için ilk sıcağının çıkması için yaklaşık 5 dakika kadar beklenir. Ardından önceden hazırlanan şerbetten bol bol dökülür. Şerbeti çektikten sonra damak zevkine göre kaymak, dondurma ya da antep fıstığı ile süslenerek servis edilebilir. Afiyet olsun...

KAYNAK : Haber7
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR