Arefe günü hangi ibadetler yapılır? Arefe günü kılınacak namazlar...

Farz ve sünnet olan ibadetlerle geçirilen Ramazan ayının son günü olan bayram arefesinde dua edip namaz kılmak çok faziletlidir. Arefe günü yapılan ibadetlerin faziletlerinden dolayı özellikle namaz kılınması ve slavatların çekilmesi tavsiye edilir. Peki arefe günü okunacak dualar nelerdir?

ABONE OL
GİRİŞ 12.05.2021 10:15 GÜNCELLEME 12.05.2021 13:38 YAŞAM
Arefe günü hangi ibadetler yapılır? Arefe günü kılınacak namazlar...
Arefe günü hangi ibadetler yapılır? Arefe günü kılınacak namazlar...

Tüm İslam alemi için en kıymetli ay olan Ramazan ayını ibadetlerle geçirmek, kuran okumaya daha çok özen göstermek çok faziletlidir. Allah'ın merhametinin kullarının üzerinde olduğu mübarek ayda Peygamber Efendimiz (s.a.s)'in hadisleri ışığında ibadetlerle değerlendirmek yapılması en kıymetli ibadetlerdir. Ramazan ayının son günü olan Ramazan bayramı arefe gününde 'arefe günü namazı' kılmak ve günahların affedilmesi için özellikle duaların edilmesi de yapılması tavsiye edilen ibadetlerdir. 

İsmi Azam duaları hangileridir? İsmi Azam dualarının Arapça ve Türkçe okunuşları...

Arefe Günü Okunacak Dualar Nelerdir?

Peygamber Efendimiz (s.a.s) bayram arefelerinde defa ‘Estagfirullahe’l-azime be etubü ileyh’ zikrini çeker ve ‘Allahümmec’al fi kalbi Nuran ve fi besari nuran’ duasını ederse günahlarının affedileceği ve dualarının kabul edileceğini rivayet etmektedir. 

Arefe Günü Hangi Namaz Kılınır?

Kurban ve Ramazan bayramlarından bir gün önce kılınan arefe günü namazı 2, 4 rekat olmak üzere kılınır. Arefe günü kılınacak namaz, 2. rekatta selam verilerek eda edilir. Namazın 2 rekatında da 1 Fatiha, 10 İhlas, 10 Felak ve 10 Nas Süreleri okunur. Rüku ve secdeye gidilip 2. rekatta Tayyihat, Salli-Barik ve Rabbena duaları okunarak selam verilir. Bu namazı kalpten inanarak kılan kişinin günahları af olur ve son nefesinde iman ile gider.

YORUMLAR 1
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Teşekkürler
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR