Şanlıurfalı 3 kardeş harçlıklarını Filistin'e bağışladı

Şanlıurfa'nın Siverek ilçesinde 3 kardeş, biriktirdikleri harçlıklarını Filistin'e bağışladı.

ABONE OL
GİRİŞ 15.05.2021 18:24 GÜNCELLEME 15.05.2021 18:24 YAŞAM
Şanlıurfalı 3 kardeş harçlıklarını Filistin'e bağışladı
Şanlıurfalı 3 kardeş harçlıklarını Filistin'e bağışladı

Yenişehir Mahallesi'nde yaşayan Şeker ailesinin 3 çocuğu, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını televizyonda izledikten sonra büyük üzüntü yaşadı.

Bunun üzerine ikiz Esra (11) ve Zehra (11) ile Ali İmran Şeker (13) kardeşler uzun süredir kitap, bisiklet ve oyuncak almak için biriktirdikleri harçlıklarını zor günler geçiren Filistinlilere bağışlama kararı aldı.

Üç çocuk, ailesinin aracılığıyla haçlıklarını Yetim Öksüz ve Kimsesiz Çocuklarla Yardımlaşma Dayanışma ve Eğitim Vakfı (Yetimler Vakfı) tarafından düzenlenen "Filistin'e destek" kampanyasına bağışladı.

Çocukların babası Hüseyin Şeker, AA muhabirine, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarına tepki göstererek, bu saldırılardan en fazla çocukların etkilendiğini söyledi.

Çocuklarının da televizyondan bu saldırıları izlerken etkilendiğini belirten Şeker, "Bayram öncesi biriktirdikleri paraları vardı. Bayramda da bizim kendilerine verdiğimiz harçlıklarla birlikte Filistin'e bağışladılar. Bu bizim için önemli bir sorumluluktur çünkü Mescid-i Aksa bizim ilk kıblemiz, kırmızı çizgimiz ve onurumuzdur. Müslümanların her ne pahasına olursa olsun Kudüs'e sahip çıkması gerekiyor. Bugün yardımlarımızla onların yanında olmaya çalışıyoruz." dedi.

- "BÜTÜN PARAMI O ÇOCUKLARA ZULMEDİLMESİN DİYE FİLİSTİN'E GÖNDERDİM"

Çocuklardan Esra Şeker, biriktirdiği harçlığıyla bez bebek almayı planladığını ancak zor dorumdaki Filistinlileri görünce fikrinin değiştiğini belirtti.

Filistinli çocukları televizyonda görünce çok etkilendiğini anlatan Şeker, "Zalim İsrail, Filistin'deki çocuklara saldırıp onlara zulmediyor. Ben de bez bebek alma fikrinden vazgeçtim ve bayramda biriktirdiğim paralarla bütün paramı o çocuklara zulmedilmesin diye Filistin'e gönderdim." diye konuştu.

Zehra Şeker de ikiz kardeşi ve ağabeyiyle Filistin'e yardım yaptıkları için mutlu olduklarını ifade etti.

Bisiklet almaktan vazgeçen Ali İmran Şeker (13) de Filistinlilerin yardıma ihtiyacının olduğunu dile getirdi.

KAYNAK : AA
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR