İzmir'de minibüs şoförü içki ve sigarayı bırakanı 5 yıl ücretsiz taşıyacak!

İzmir'in Torbalı ilçesinde minibüsçülük yapan Halil Öztürk 15 yıl önce minibüsünün camına 'İçki ve sigarayı bırakana 5 yıl ücretsiz taşıma' yazılı tabela astı. Öztürk henüz kimsenin ücretsiz taşıma için başvurmadığını söyledi.

ABONE OL
GİRİŞ 22.06.2021 13:31 GÜNCELLEME 22.06.2021 13:39 YAŞAM
İzmir'de minibüs şoförü içki ve sigarayı bırakanı 5 yıl ücretsiz taşıyacak!
İzmir'de minibüs şoförü içki ve sigarayı bırakanı 5 yıl ücretsiz taşıyacak!

İzmir’in Torbalı ilçesinde Torbalı-Yeniköy hattında minibüsçülük yapan Halil Öztürk, vatandaşları kötü alışkanlıklarından uzaklaştırmak için ilginç bir yol izledi. Bundan 15 yıl önce minibüsünün camına “İçki ve sigarayı bırakana 5 yıl ücretsiz taşıma” yazılı tabela asan Öztürk, şimdiye dek kimsenin kendisine başvuruda bulunmamasından şikayetçi. İçki ve sigarayı bırakıp ücretsiz yolculuk edenler arttıkça diğer insanlara da örnek olunacağını belirten Öztürk, “İnsanların içki ve sigarayı bırakmasına sebep olmak istiyorum” dedi..

Erzurum'da yarım asırdır gramofon ve plakçalar tamir ediyor!Erzurum'da yarım asırdır gramofon ve plakçalar tamir ediyor!

 
15 YILDIR BEDAVA TAŞIDIĞIM KİMSE ÇIKMADI

Öztürk, “Bu tabelayı 15 sene önce minibüsüme astım. İçki ve sigaraya karşı olduğum, vatandaşın sağlığını düşündüğüm için bu yazıyı yazdım. İyi tepkiler almıyorum. Sanki insanların düşmanıymışım gibi davranıyorlar. İçkiyi ve sigarayı bırakan buyursun binsin. Sırtımda taşımayacağım, araba taşıyacak. Benim derdim para değil ama insanlara kabul ettiremedim. 15 yıldır kötü alışkanlıklarını bırakıp bedava taşıdığım kimse çıkmadı. Ben istiyorum ki içki ve sigarayı bırakan insanlar çoğalsın, minibüsüme bedava yolcu listesi asayım. Başka insanlara da örnek olsun istiyorum. Ben hayatımda içki içmedim. Sigarayı da 30 yıl önce bıraktım. İnsan sağlığı önemli. Sigara içenle içmeyen insan belli olur. Sigara içmeyen adam çıra gibi olur” diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 4
  • Mns45 2 yıl önce Şikayet Et
    adam ingiliz prens charles'ın ikizi gibi.
    Cevapla
  • zafer gülten 2 yıl önce Şikayet Et
    Torbalı nın insanı şereflidir,böyle avantaya tenezzül etmez,sen İstanbul da aynı ilanı assaydın bütün beleşçiler içkiyi ve sigarayı bıraktım diye arabana dolardı. bazen şahit oluyorum,adam yada kadın otobüse biniyor,kartının limiti yok,şöföre ilride doldurma yeri olan yerde dolduracam deyip 2-3 durak gidiyor,doldurma yeri olan durakda şöför indiriyor,doldurup basmak yerine -fıııy-geleceği yere vardığı için tüyüyor.
    Cevapla
  • Doğrucu Davut 2 yıl önce Şikayet Et
    Yanlış yerde tezgah açmışsın arkadaş. İzmir böyle işte. Kendisine iyilik edeni dinlemez de sevmez de.
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Diğer illerde durum ne ?
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR