İstanbul’da yağmur ne zaman yağacak? Meteoroloji'den sağanak ve sel uyarısı geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu raporunu yayınladı. İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli, Bilecik, ve Bursa’da gök gürültü sağanak yağış bekleniyor. Yasakların kaldırılması ile hafta sonunu fırsat bilen vatandaşlar plan yaparken İstanbul’da yağmur ne zaman yağacak? sorusuna cevap arıyor. İşte Meteoroloji tarafından yayınlanan 3-4 Temmuz hava durumu raporu…

ABONE OL
GİRİŞ 03.07.2021 11:49 GÜNCELLEME 03.07.2021 11:53 YAŞAM
İstanbul’da yağmur ne zaman yağacak? Meteoroloji'den sağanak ve sel uyarısı geldi!
İstanbul’da yağmur ne zaman yağacak? Meteoroloji'den sağanak ve sel uyarısı geldi!

Türkiye genelinde uzun süredir devam eden bunaltıcı sıcaklıklar yerini sağanak yağmura bırakmaya hazırlanıyor. Marmara bölgesinde hafta sonu esecek sert karayel ile birlikte hava sıcaklıkları 25 dereceye kadar gerileyecek. Temmuz ayında yasakların kaldırılması ve havaların ısınmasıyla birlikte kendilerini dışarıya atan vatandaşlar hava durumunu merak ediyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, mağduriyet yaşanmaması için kuvvetli yağışa karşı uyarılarda bulundu. Marmara bölgesinde  kuvvetli rüzgar ve ufak çaplı dolu yağışı bekleniyor. Peki İstanbul’da yağmur ne zaman başlayacak? İşte Marmara’nın doğusu için yapılan o uyarının detayları…

İstanbul’da Yağmur Ne Zaman Yağacak?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından yapılan uyarıda yapılan değerlendirmeler sonucunda 3 Temmuz Cumartesi günü ilk saatlerden itibaren İstanbul, Yalova, Sakarya, Kocaeli ve Bilecik ile Bursa’nın kuzey ve doğusunda aralıklı ve yerel kuvvetli gök gürültülü sağanak yağış beklendiği duyuruldu. Sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara sosyal medya hesabından uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, internet sayfasında yer bilgilere göre kuvvetli yağışın 3 Temmuz Cumartesi günü 02.00 ile 20.00 saatleri arasında etkili olacağı belirtildi. İstanbul’un yanı sıra İzmir’de rüzgar ve kısa süreli yağmur beklenirken, Bursa ve Antalya’da gök gürültülü sağanak olacak.  İşte hava durumu tahminler;

İstanbul 25 
Ankara 31
İzmir 31 
Antalya 32 
Bursa 28 

Ülke Genelinde Son Durum

Marmara Bölgesinde hafta sonu sert karayel ile birlikte hissedilen sıcaklıklar 25 dereceye kadar gerileyecek. Kuvvetli sağanak yağış Pazar günü Marmara bölgesinin doğusuna çekilecek.

ÇANAKKALE °C, 33°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İSTANBUL °C, 28°C
Parçalı ve çok bulutlu, yerel olarak kuvvetli olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

KIRKLARELİ °C, 29°C

Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı

İç Anadolu’da yağışlar beklenmedik olumsuzlar doğurabilir. Eskişehir’de hava sıcaklıkları 26 dereceye gerilerken Sivas 35 derece olacak. Bu bölgede serinlemeler Pazar günü yaşanacak.

Parçalı ve çok bulutlu, kuzey ve batı kesimleri ile Kayseri ve Aksaray çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra Ankara, Kırıkkale, Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor.

ANKARA °C, 32°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların öğle saatlerinden sonra başta kuzey ve batı çevreleri olmak üzere yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Ege Bölgesinde uzun süredir devam eden sıcak hava yerini kuvvetli karayele bırakacak. Bu bölgede yaşayanlar rahat bir nefes alacakken Kütahya, Afyon, Denizli gibi şehirlerde sağanak yağış bekleniyor. Muğla 33, Kütahya'da hava sıcaklığı 25 derece olacak.

Akdeniz’de ve Güney Doğu Bölgesinde hissedilen sıcaklıklar benzer şekilde devam edecek. Adana 34, Gaziantep 37, Diyarbakır 41 derece. Pazar günü ise Adana’da yağış öngörülüyor.

Karadeniz bölgesinde yağışlar etkisini göstermeye başlayacak. Bolu, Kastamonu, Zonguldak’ta yağışlar ile birlikte dolu riski bulunuyor. Doğu Karadeniz bölgesinde ise Pazar günü yağış bekleniyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR