Hollandalı kadın tatile geldiği Nevşehir'de Müslüman oldu!

Nevşehir Kapodakya'ya tatil için gelen ve burada tanışıp evlenmeye karar verdiği Güner güven ve ailesinin yaşamından etkilenen 51 yaşındaki Hollanda vatandaşı Huberdına Aleida Donna Risa Müslüman oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 15.07.2021 16:25 GÜNCELLEME 15.07.2021 16:25 YAŞAM
Hollandalı kadın tatile geldiği Nevşehir'de Müslüman oldu!
Hollandalı kadın tatile geldiği Nevşehir'de Müslüman oldu!

Kapadokya'ya tatil için gelen Hollanda vatandaşı Huberdına Aleida Donna Risa, Nevşehir'de yaşayan Güner Güven ile arkadaş oldu. Bir süre sonra Risa ve Güven, evlenme kararı aldı. Huberdına Aleida Donna Risa, Güven ve ailesinin yaşamından etkilenip Müslüman olmaya kararı verdi.

14 yıl önce 4 bilezikle başladı, yapamazsın diyenlere inat başardı!14 yıl önce 4 bilezikle başladı, yapamazsın diyenlere inat başardı!




İSLAMİYETİ İSTEYEREK SEÇTİM

Tiyatro Yönetmeni Risa için Nevşehir İl Müftülüğü'nde ihtida töreni düzenlendi. İl Müftüsü Ahmet Celalettin Altunkaya, Risa’ya İslamiyet hakkında bilgi verdi. Altunkaya, tören sonunda Donna Risa’ya ihtida belgelerini takdim ederek yabancı dilde Kur'an-ı Kerim, ilmihal ve İslamiyet’i anlatan çeşitli kitaplar hediye etti. İslam dininden çok etkilendiği için Müslüman olmayı seçtiğini belirten Risa, “Nevşehir’de tanıştığım ve evlenmeye karar verdiğim Güner Güven ve ailesinden İslam dinini öğrendim. 1 yıldan beri de araştırıyordum. İslamiyet’i isteyerek seçtim ve çok mutluyum” dedi.

KAYNAK : DHA
YORUMLAR 3
  • oclk 2 yıl önce Şikayet Et
    elhamdulillahirabbil alemin maşallah
    Cevapla
  • YILMAZ 2 yıl önce Şikayet Et
    Masallah ALLAH Daim Etsin Hanim Kardesim Devami Gelir İnsallah
    Cevapla
  • mustaa 2 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH kabul etsin ...hoşgeldin
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR