Rize'de hacı olmak için biriktirdiği parası eviyle birlikte sele kapıldı!

Rize'nin Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde yaşayan 65 yaşındaki Gülizar Karali'nin hacca gitmek için biriktirdiği ve karyolasının altına sakladığı para karyolası ile birlikte sel sularına kapılarak kayboldu.

ABONE OL
GİRİŞ 18.07.2021 10:58 GÜNCELLEME 18.07.2021 12:43 YAŞAM
Rize'de hacı olmak için biriktirdiği parası eviyle birlikte sele kapıldı!
Rize'de hacı olmak için biriktirdiği parası eviyle birlikte sele kapıldı!

Rize'de geçtiğimiz çarşamba günü Güneysu ilçesi Ballıdere köyünde yarısı sele kapılan ve o anları güvenlik kameralarına yansıyan evde oturan 65 yaşındaki Gülizar Karali’nin en büyük hayali de sel sularına kapılarak kayboldu.  

Tır şoförü gelin arabası olarak tırını kullandı! Tır şoförü gelin arabası olarak tırını kullandı!


Hayalini kurduğu hac parası sele kapıldı

Yıllardır hac için para biriktiren Karali, parasını odasında yattığı karyolanın altına sakladı. Sel nedeniyle kopan evin bir kısmında Karali’nin hayalini kurduğu hac parası da parayı sakladığı karyola ile sel sularına kapılarak gözden kayboldu. Artık eve girmeyi bile istemeyen Karali yaşadığı duygusal çöküntüyü anlatırken "Evimi görünce göğsümde bir ağrı oluyor" ifadelerini kullandı. 

 
Eve çıkmaya korkuyorum

Karali “Eve çıkmaya korkuyorum. Göğsümde bir ağrı oluyor, evi görmek istemiyorum. 55 yıldır bu evdeydim. Her şeyim, her düzenim evin içerisindeydi. Hacılık için para biriktirmiştim, o parayı koyduğum yer denize gitti. Parayı karyolanın altına koymuştum, o karyola selde yatağı ile birlikte gitti. 5 kuruş, 10 kuruş biriktirmiştim o parayı. Kendime bir eksiklik etmedim ama idare ettim, biriktirdim ki dedim gideyim hacılığımı edeyim. Kız kardeşim hacılığa gittiği zaman param yoktu gidememiştim. Şimdi eniştem gidecekti onunla beraber giderim dedim. Öyle 5 kuruş 10 kuruş paramı yığdım, o da öyle gitti. En çok ona üzüldüm. Odada iki karyola vardı, parayı koyduğum gitmiş. Eğer öbürüne koysaydım gitmeyecekti” cümleleriyle anlattı. 
 
Rize Milletvekili Avcı’dan hac sözü

AK Parti Rize Milletvekili Muhammed Avcı sele maruz kalan evin olduğu bölgeyi ziyareti sırasında yaşlı kadına kendisini hacılığa gönderme sözü vererek “Senin hacılığını biz ayarlarız. Göndeririz seni. Eğer haça gideceksen, senin hacılığını ben halledeceğim. Hacılık şu anda kapalı, açıldığı zaman ben halledeceğim” dedi.


 
Ev ve önündeki 4 katlı bina tahliye edilecek 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, dehşet anlarının saniye saniye güvenlik kamerasına yansıdığı sel ve heyelan yaşanan bölgede incelemelerde bulunarak heyelanda kopan ev ile önündeki 4 katlı evin tahliye edileceğini dile getirdi. Bakan Kurum vatandaşların mağdur edilmeyeceğini, kendilerine yeni bina yapılacağı konusunda da telkinde bulundu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 33 TÜMÜ
  • davud 72 2 yıl önce Şikayet Et
    vicdansız arsız timuçin senin ve senin gibiler ALLAH a ve resulune savaş açan faiz kurumlarını ayakta tutuyor,hiçmi vicanın sızlamadı vicdansız iyi olmuş derken utanmaz terbiyesiz
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Ameller niyetlere göredir. Teyze niyetine girmiş, Allah ecrini versin. Evi de yapılır hacca da gider inşallah. Yalnız enişteyle değil; eş, oğul, erkek kardeş, baba, dayı, amca gibi birinci dereceden akrabayla gidilmeli.
    Cevapla
  • Ercan 2 yıl önce Şikayet Et
    Zekat'ınızı doğru ödeyinki..... Allah 'da sizi aydınlığa çıkartsın... yinede geçmiş olsun.
    Cevapla
  • davud 72 2 yıl önce Şikayet Et
    vay teyzem vay ALLAH yerini daha hayırlısıyla doldursun inşaallah herşeyde vardır bir hayır
    Cevapla
  • burhan 2 yıl önce Şikayet Et
    yav bırakın hac parasının detayını, o teyze o selde canını kaybedebilirdi. bu bizim aklı evvel karadeniz insanı yıllardan beri bu eğimli arazideki ormanı ve doğal bitki örtüsünü katletti ve çay bahçelerine dönüştürdü. yetmedi yamaçların dengesini bozacak yol ve evler inşa etti. şimdi de zırı zır DEVLET DEVLET diye ağlıyorlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR