Sakarya'da 59 yaşındaki emekli imam üniversiteli oldu

Sakarya'da yaşayan 59 yaşındaki emekli imam Murat Keleş imam olmadan önce Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde Adalet Meslek Yüksekokulunu bitirmişti. Emekli olan Keleş DGS'ye girerek İlahiyat bölümünü kazandı ve oğluyla birlikte kaydoldu.

ABONE OL
GİRİŞ 09.09.2021 17:43 GÜNCELLEME 09.09.2021 17:43 YAŞAM
Sakarya'da 59 yaşındaki emekli imam üniversiteli oldu
Sakarya'da 59 yaşındaki emekli imam üniversiteli oldu

Beş çocuk babası Keleş, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinde Adalet Meslek Yüksekokulunu bitirdi ve meslek hayatına imam olarak devam etti.İmamlıktan emekli olan Keleş, hukuk fakültesi için Dikey Geçiş Sınavı'na (DGS) hazırlandı. DGS'de yeterli puanı alamayan Keleş, aynı zamanda bu yıl yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (YKS) girdi. Keleş, YKS'de aldığı puanla ASBÜ İslami İlimler Fakültesi İlahiyat Bölümünü kazandı. Ankara'ya kayıt yapmaya gelen Keleş, 59 yaşında üniversiteli olduğu için sevinç yaşadığını söyledi. Çocuklarından ikisinin üniversite mezunu olduğunu, diğer ikisinin ise üniversite okuma aşamasında olduğunu belirten Keleş, "Çocuklarımla beraber üniversite okuyacağım inşallah." dedi.

Bir ilke imza atıldı! Babaanne torunuyla aynı tekvando turnuvasında yer aldıBir ilke imza atıldı! Babaanne torunuyla aynı tekvando turnuvasında yer aldı




ÖĞRENMEK İSTEYEN MUTLAKA BAŞARIR

Murat Keleş, yaşıtlarının üniversite sınavına girmeleri için kararlı olmaları gerektiğini, öğrenmek isteyenlerin mutlaka başaracaklarını dile getirdi. ASBÜ Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hakan Demiröz ise üniversitenin önündeki trafik ışıklarında karşılaştığı baba ile oğula yardımcı olmak için yanlarına gittiğini ve baba Murat Keleş'in oğlunun kaydını yapmaya geldiğini sandığını aktardı.Demiröz, oğul Yıldırım Keleş'e şaka yoluyla "Hayırdır babanı kaydettirmeye mi geldin?" diye sorduğunu ve "Evet." yanıtını aldığını söyledi. Karşılaştığı durumun olağanüstü olduğunu belirten Demiröz, "59 yaşındaki Murat Bey'in böyle bir yola girmesi, üniversitemizi kazanması ve oğluyla birlikte üniversitemize kayıt yapmaya gelmesi bizleri çok mutlu etti." diye konuştu.

KAYNAK : AA
YORUMLAR 6 TÜMÜ
  • gökmen 2 yıl önce Şikayet Et
    dgs aciklandi mi ki
    Cevapla
  • serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Cennete diploma gecmezz hocam!
    Cevapla
  • Ahmet Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    2016'da Ben ve Babam aynı sene üniversite kazandık aynı okulda ve beraber kep attık. Baba (49), ben (23). Babam imam ve hala devam ediyor..
    Cevapla
  • Zafer Özcan 2 yıl önce Şikayet Et
    bende oğlum ile Erciyes üniversitesinde okudum.beraber mezun olduk.kizimlada annesi okudu.bur aileden 4 kişi aynı dönemde Erciyes üniversitesi çatısı altında buluştuk.. okumak çok güzel.....
    Cevapla
  • Imam43 2 yıl önce Şikayet Et
    Yeniden mi başlayacaksın göreve hocam
    Cevapla
  • Baybora 2 yıl önce Şikayet Et
    İmam Hatip ve İlahiyat okumakla camii imamlığını özdeşleştirmemek lazım.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR