Eşinin vasiyeti olan ambulansı bağışladı, önce mezarını ziyaret etti!

Yıllarca Avusturya'da eşiyle birlikte çalışan ve 2009 yılında emekli olan 83 yaşındaki Hasan Hüseyin Gökçe 7 ay önce ölen eşinin vasiyeti olan ambulansı bağışladı. Gökçe ambulansla ilk olarak eşinin mezarını ziyaret etti..

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2021 17:04 GÜNCELLEME 06.10.2021 17:16 YAŞAM
Eşinin vasiyeti olan ambulansı bağışladı, önce mezarını ziyaret etti!
Eşinin vasiyeti olan ambulansı bağışladı, önce mezarını ziyaret etti!

Avusturya’da yıllarca eşiyle birlikte çalıştıktan sonra 2009 yılında emekli olan 83 yaşındaki Hasan Hüseyin Gökçe, baba ocağı Denizli’ye kesin dönüş yaparak Sevindik Mahallesine yerleşti. Geçtiğimiz Mart ayında eşi Lütfiye Gökçe’yi kaybeden Hasan Hüseyin Gökçe, “Ben öldükten sonra bir ambulans alıp devlete bağışla” diye vasiyet eşinin son istediğini yerine getirmek için bir ambulans satın aldı. 

Doktor anne ve kızı aynı hastanede koronavirüse karşı birlikte mücadele ediyorDoktor anne ve kızı aynı hastanede koronavirüse karşı birlikte mücadele ediyor

 
İLK ÖNCE EŞİNİ ZİYARETE GİTTİ 

Bağışlayacağı ambulansı Sevindik Mahallesinde yaşadığı evin önünde İl Sağlık Müdürü Dr. Berna Öztürk ve 112 İl Ambulans Servisi Başhekimi Dr. Gürcan Güven’e teslim eden Hasan Hüseyin Gökçe’nin ilk işi doğduğu köye defnedilen eşinin mezarını ziyaret etmek oldu. Ambulansla Bozkurt ilçesine bağlı Baklankuyucak Mahalle Mezarlığına giden Gökçe, 7 ay önce kaybettiği eşinin mezarı başında duygusal anlar yaşadı. Eşinin mezarı başında dua eden yaşlı adama, yaptığı anlamlı davranıştan ötürü köylüleri de teşekkür etti. 


 
EŞİNİN VASİYETİNİ YERİNE GETİRDİ, KENDİ VASİYETİNİ AÇIKLADI

Eşinin vasiyetini yerine getirebildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen Hasan Hüseyin Gökçe, eşinin mezarı başında kendi vasiyetini de açıkladı. Aynı ambulansla öldüğü zaman eşinin mezarının bulunduğu mezarlığa getirilmesini vasiyet eden Gökçe, “Eşim vasiyet etti, ‘Benim için hayır yap’ dedi ve ben de yaptım. Hepimize hayırlı uğurlu olsun. Ambulansı aldık ve Allah kazasız belasız hayra vesile etsin. Ben vefat ettiğim zaman da bu ambulansla beni mezara, ailemin yanına götürün” şeklinde konuştu.


KAYNAK : İHA
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Yozgatli 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne guzel bir ahlak duygusu.
    Cevapla
  • M.Ali 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah, ikinizden razı olsun..
    Cevapla
  • Çılgın çocuk 2 yıl önce Şikayet Et
    Amin inşaallah
    Cevapla
  • dinibütünoğlu 2 yıl önce Şikayet Et
    allah rahmeti ile muamele eylesin ne kadar güzel bir davranış
    Cevapla
  • sinop 2 yıl önce Şikayet Et
    mekanı cennet olsun.allh razı olsun.
    Cevapla
  • meto 2 yıl önce Şikayet Et
    Allah cc kabul etsin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR