Kahramanmaraş'ta Veysel Bakır isimli genç cezaevinde hafız oldu

Kahramanmaraş’ta bir suçtan dolayı cezaevine düşen Veysel Bakır isimli gencin hayatı Diyanet İşleri Başkanlığı ile Adalet Bakanlığı arasında imzalanan manevi rehberlik projesi ile değişti. Bakır Kur’an-ı Kerim okumayı öğrenip hafız oldu.

ABONE OL
GİRİŞ 12.11.2021 17:40 GÜNCELLEME 12.11.2021 17:40 YAŞAM
Kahramanmaraş'ta Veysel Bakır isimli genç cezaevinde hafız oldu
Kahramanmaraş'ta Veysel Bakır isimli genç cezaevinde hafız oldu

Cezaevinde Kur’an-ı Kerim ile tanışan Veysel Bakır, önce okumayı öğrendi, daha sonra ezberleyerek hafız oldu. Hafızlığını tamamlayan hükümlü Veysel Bakır için, Türkoğlu Açık Ceza İnfaz Kurumu’nda icazet merasimi düzenlenerek hafızlık cübbesini giydi. Türkoğlu Ceza İnfaz Kurumları Koordinatörü ve Açık Cezaevi Vaizi Musa Söyler, Ceza İnfaz Kurumlarında Manevi Rehberlik Birimi olarak yaptıkları hizmetlerin önemli olduğunu söyledi.

80 yaşındaki Bulgar kadın Hazreti Muhammed'in hayatından etkilendi, Müslüman oldu80 yaşındaki Bulgar kadın Hazreti Muhammed'in hayatından etkilendi, Müslüman oldu




ÖNEMLİ OLAN DERS ÇIKARMAK

Hafızlığın önemini üzerinde duran Kahramanmaraş İl Müftüsü Mustafa Tekin de, cezaevlerinde bu tür faaliyetlerin yapılmasının önemli olduğunu belirtti. Kahramanmaraş Cumhuriyet Başsavcısı İlker Yazıcı ise, “insanın hayatta farklı olaylarla karşılaşabileceğini, kişilerin başına gelen olaylardan ders çıkarması gerektiğini, bunların düşünüp tefekkür edilmesi gerektiğini ifade etti. 



BURASI BİZİM İÇİN ENGEL DEĞİL

Son olarak kürsüye gelen hükümlü hafız Veysel Bakır, “Burası bizim için engel değil, hiç kimsenin burada kalıcı bir tarafı yok, 10 sene yatanda, 1 sene yatanda en sonunda çıkacaktır. Önemli olan buradan çıktıktan sonra bir daha buraya dönmemektir. Ben bu dersi almış birisi olarak konuşuyorum, Rabbim bir daha ne beni ne de cümlemizi bir daha buralara düşürmesin İnşallah” dedi. Hafızlığını tamamlayan hükümlü yakının annesi de oğlu ile gurur duyduğunu söyledi. Program Cumhuriyet Başsavcısı, İl ve İlçe Müftülerinin hediye ve belge takdimleriyle son buldu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 14 TÜMÜ
  • Misafir 1 2 yıl önce Şikayet Et
    Maşallah.
    Cevapla
  • 1071 2 yıl önce Şikayet Et
    hamdolsun Rabbim doğru yoldan ayırmasın aminn
    Cevapla
  • dostacısı 2 yıl önce Şikayet Et
    İmamı Rabbani örneği Maşallah
    Cevapla
  • Vatan...... 2 yıl önce Şikayet Et
    MAŞALLAH... kardeşimize......
    Cevapla
  • Kumandan 2 yıl önce Şikayet Et
    Bazen musibet gibi görünen bir şey senin için hayırlı , hayırlı gibi görünen bir şeyde musibet olabilir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR