Adana'da zeytinyağlı baklavaya yoğun talep! Kilosu 75 lira, günde 14 tepsi satılıyor

Adana'da bir pastanede zeytinyağlı baklava üretilmeye başlandı. Kilosu 75 lira olan ve günlük ortalama 14 tepsi satılan baklava tüketiciler tarafından beğenilirken yakında yaygınlaşması bekleniyor.

ABONE OL
GİRİŞ 29.11.2021 17:43 GÜNCELLEME 29.11.2021 17:43 YAŞAM
Adana'da zeytinyağlı baklavaya yoğun talep! Kilosu 75 lira, günde 14 tepsi satılıyor
Adana'da zeytinyağlı baklavaya yoğun talep! Kilosu 75 lira, günde 14 tepsi satılıyor

Adana’da geçmiş yıllara oranla yaklaşık yüzde 10-15’lik artışla 120 bin dekar alandan 60 bin ton zeytin hasadı yapılıyor. Kentteki zeytin üretimi de artınca zeytinyağı üretimi de arttı. Pastane sahipleri Ramazan Can Yıldırım ve Teymur Koçaklı da baklavayı tereyağı yerine zeytinyağı ile yaptı. Daha sağlıklı ve hafif olan baklava, tüketiciler tarafından lezzetiyle tam not aldı. Kilosu 75 liradan satılan baklava, günde ortalama 14 tepsi tüketiliyor.

Görenler merak etti, talep yağdı: Hamsili pizzaGörenler merak etti, talep yağdı: Hamsili pizza

Kış ayının vazgeçilmezi, doğal antibiyotik: Soğan kebabıKış ayının vazgeçilmezi, doğal antibiyotik: Soğan kebabı



60 BİN TON ZEYTİN ÜRETİYORUZ

Adana Tarım ve Orman İl Müdürü Muhammet Ali Tekin, Adana'da yaklaşık 120 bin dekarlık alandan 60 bin ton civarında zeytin rekolte elde edildiğini belirterek, "Bu zeytinlerin 40 bin tonu yağlık olan çeşitlerden. Zeytinyağı insan vücudunda damar sertleşmesini ve damarlardaki kolesterolü iyiye çevirme yönünde ciddi bir katkısı vardır. Zeytinyağlı baklava Türkiye’de yeni bir çığır açmakta. Bunun da ilimizde olması bizim için avantaj” diye konuştu.  Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği (TÜRES) Adana Şube Başkanı Bilal Serttaş, zeytinyağlı baklavanın yakında Adana mutfağına mal olmasını beklediklerini belirterek, “Tüm Restorancılar ve Turizmciler Derneği olarak biz böyle sağlıklı ürünlerin mutfaklarımızda olmasını özellikle Adana mutfağına mal olmasını destekliyoruz” dedi. İşletme sahiplerinden Teymur Koçaklı da ilgiden memnun olduklarını zeytinyağlı baklavanın kilosunun 75 liradan günde ortalama 14 tepsi satıldığını söyledi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 3
  • MAHO 2 yıl önce Şikayet Et
    baklava antep de bile her baklavacı da yenmez baklavayı" baklava yapan iyi malzeme dir kaliteli boz fıstık sade yağ şeker şerbeti gibi" tabiki işin erbabı ustalar
    Cevapla
  • Cevat 2 yıl önce Şikayet Et
    Şeker ve zeytinyağı birarada olunca ortaya nasıl bir veri çıkacak acaba gıda mühendisliğinden bu hususta bir araştırma yaptırılmış mı acep
    Cevapla
  • Cennet Tektas. 2 yıl önce Şikayet Et
    Adana her haliyle guzel.Kiskanmayin Cevat bey.Evinizde yediginiz yemeklerin hangisi gida muhendisliginde arastirildi.Kek yapiminda seker ve zeytinyagi kullaniliyorda neden baklavada olmasin.Adana ya gidersen yeme.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR