Plastik kirliliğinin en büyük sorumlusu: ABD

ABD, ülke toprakları gibi her şeyin büyük ölçekte yaşandığı bir ülke. Her yıl dünya genelinde atılan 242 milyon tonluk plastik kirliliğinin 6’da 1’inde fazlasının kaynağı ABD.

ABONE OL
GİRİŞ 07.12.2021 10:53 GÜNCELLEME 07.12.2021 11:53 YAŞAM
Plastik kirliliğinin en büyük sorumlusu: ABD
Plastik kirliliğinin en büyük sorumlusu: ABD

Ulusal Bilim, Mühendislik ve Tıp Akademileri’nin yeni bir raporunda, “2016 yılında ABD en büyük plastik atık kaynağı ülkeydi” ifadelerine yer verildi. Bu rapor, Aralık 2020’de 2 partinin desteğiyle geçen Denizleri Koruma Yasası 2.0’ın (Save Our Seas 2.0 Act) bir parçası olan kongre tarafından hatırlatıldı. Raporu bir araya getiren uzman komitesine başkanlık eden Margaret Spring, “Plastik atıklar, ABD’nin kaynağından denizlere kadar geniş bir bakış açısıyla ele alması gereken çevresel ve sosyal bir kriz. ABD’nin neden olduğu plastik atıkların çok ciddi etkileri var. Nehirleri, gölleri, sahilleri, körfezleri ve su kanallarını kirletiyor. Ülkenin iç kısımlarında ve sahillerinde yaşayan vatandaşları etkiliyor. Toplumdaki imkanları sınırlı gruplar üzerine sosyal ve ekonomik yükler getiriyor, deniz yaşam alanlarını ve yaban hayatını tehlikeye atıyor. Aynı zamanda insanların gıda ve geçim kaynağı olarak bağlı olduğu suları kirletiyor…” diye konuştu.

Baş ve boyundaki kitlelere dikkat! Hayati risk taşıyabiliyorBaş ve boyundaki kitlelere dikkat! Hayati risk taşıyabiliyor


ABD TEK BAŞINA AVRUPA'DAN DAHA FAZLA PLASTİK ATIK ÇIKARIYOR

Raporda, ABD’nin yalnızca 2016 yılında 42 milyon metrik ton plastik atıktan sorumlu olduğu belirlendi. Bu miktar, neredeyse tüm diğer ülkelerin 2 katından fazla. Aynı zamanda, Avrupa Birliği’ndeki 28 ülkenin tamamından fazla. Amerikalılar yıllık kişi başı 130 kilogram civarı plastik atık çıkarıyor. Bu atıkların büyük bir çoğunluğu atık gömme sahalarında tutuluyor. Ancak ciddi bir kısmı da buralardan çevreye ‘sızıyor’. Rapora göre, plastik atıkları sorumlu bir şekilde işlense dahi çevreye karışabiliyor.

YORUMLAR 1
  • Mustafa 2 yıl önce Şikayet Et
    Ne Hikmetse İklim Yasasına Katılmadılar.Biz Türkiye Olarak yüzde 1 bile değiliz.
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR