15 yaşındaki Nursena 'yapamazsın' diyenlere inat lisede motor bölümünde okuyor

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü 1. sınıf öğrencisi 15 yaşındaki Nursena Dinçer 1037 öğrenci arasında seçtiği Motor bölümü ile okulun ilgi odağı oldu

ABONE OL
GİRİŞ 14.01.2022 13:47 GÜNCELLEME 14.01.2022 15:44 YAŞAM
15 yaşındaki Nursena 'yapamazsın' diyenlere inat lisede motor bölümünde okuyor
15 yaşındaki Nursena 'yapamazsın' diyenlere inat lisede motor bölümünde okuyor

Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölümü 1. sınıf öğrencisi Nursena Dinçer, Motor bölümüne kayıt yaptıran ilk kız öğrenci oldu. Erkek arkadaşlarıyla birlikte motor eğitimi alan Nursena Dinçer, araçların motorlarını söküyor, onarıyor, temizliyor ve tekrar montaj ediyor. İleride iyi bir motor ustası olarak kendi işletmesini kurmayı hedeflediğini söyleyen Nursena Dinçer “Çok istekli bir şekilde geldim. Öğretmenlerim ve ailem de yardımcı oldu. Motor bölümündeyim, ilgim olduğu için bu bölüme geldim. 'Yapamazsın' diyen çok fazla kişi oldu ancak ailem bu konuda destekçi oldu. Öğretmenlerim de destekçi oldular. Şu an motora çok fazla ilgim var. İnşallah ileride kendi işimi kurmayı düşünüyorum. Kendimi geliştirmeyi düşünüyorum. İnşallah iyi yerlere varabilirim” diye konuştu.

İzmir'de 80 yaşındaki Şahin Taner 67 yıldır berberlik yapıyorİzmir'de 80 yaşındaki Şahin Taner 67 yıldır berberlik yapıyor

KENDİSİNİ GELİŞTİRMEK İSTİYOR

Son dönemlerde kadınların da otomotiv sektörüne ilgi duyduklarını söyleyen Nevşehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Motorlu Araçlar Teknolojisi Bölüm Şefi Okan Ekinci ise açıklamasında; "Otomotiv sektörü birçok farklı alt sektörleri de içerisinde barındırmaktadır. Özellikle mekanik, hidrolik, pinomatik, elektronik, yazılım gibi sektörleri içerisinde barındırmaktadır. Özellikle son dönemlerde elektronik ve yazılımın çok daha fazla kullanılması otomotiv sektöründe farklı bakış açılarını da gündeme getirdi. Bu kapsamda bakıyoruz bayanlarında otomotiv sektörüne daha fazla ilgi gösterdiğini görmekteyiz. Bunun bir örneği de okulumuzda görüyoruz. Bir kız öğrencimiz bizim bölümü tercih etti.  Çok istekli ve şu anda öğrenmek için elinden gelen gayreti de gösteriyor. Özellikle kendisi elektronik alanında yetişmek istediğini bize söyledi. İnşallah ileri ki sınıflarda temel eğitimlerini aldıktan sonra elektronik konusunda daha da iyi yetişecek. Burada bizim için önemli olan artık sektörümüzün bütün istihdam alanlarına ve toplumun her kesimine açık olması. Bundan önce daha çok mekanik ağırlıklı olduğu için genelde erkeklerin uyguladığı bir meslek alanı olarak görülüyordu. Ama git gide bu kanıda siliniyor. Çünkü herkes uğraşabilir.  Herkesin otomotiv sektöründe çalışabileceği alanlar var. Artık bizim bölümümüzde de bir kız öğrencimiz var. Kendisi de istekli bir şekilde devam ediyor” dedi.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 12 TÜMÜ
  • Tepki 2 yıl önce Şikayet Et
    Önce iş güvenliği kardeşim,ilk önce saçlarını topla,sonra giydiğin tulumun kollarına lastik geçir,büz..!Bize de düşen başarılar dilemek kalsın..!
    Cevapla
  • THUNDER 2 yıl önce Şikayet Et
    ilgini ceken ve sevdigin birseyi yapmak en buyuk mutluluk..basarilarinin devamini diliyorum hemserim guzel yegenim
    Cevapla
  • Mehmet 2 yıl önce Şikayet Et
    Caiz değil herkes kendi fıtratına göre yerde çalışmalı.
    Cevapla
  • Emekli 2 yıl önce Şikayet Et
    Delil göster, neye göre caiz değil. SALLAMA.!!!
    Cevapla
  • Ö¹k⁴k⁵e³şﷻ 2 yıl önce Şikayet Et
    Mechatronik - ögrenmesi daha mantikli. hem mekanik hemde onu calistira bilen elektrik egitimi.
    Cevapla
  • isimsiz 2 yıl önce Şikayet Et
    meslek liselerine , çıraklık eğitimine daha fazla önem verilmeli. gençler birer meslek sahibi edilmeli.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR