İşsiz kaldığı dönem tesadüfen başladı, seyyar satıcılık 10 yıldır kazanç kapısı oldu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Erdinç Öztürk 10 yıl önce işsiz kaldığı dönemde seyyar tezgah alarak sokak sokak gezerek tatlı satmaya başladı.

ABONE OL
GİRİŞ 18.02.2022 17:39 GÜNCELLEME 18.02.2022 17:39 YAŞAM
İşsiz kaldığı dönem tesadüfen başladı, seyyar satıcılık 10 yıldır kazanç kapısı oldu
İşsiz kaldığı dönem tesadüfen başladı, seyyar satıcılık 10 yıldır kazanç kapısı oldu

Kocaeli'nin İzmit ilçesinde yaşayan 40 yaşındaki Erdinç Öztürk, 10 yıl önce işsiz kaldığı dönemde uzun yıllar seyyar tatlıcılık yapan arkadaşıyla karşılaştı. Sohbet sırasında arkadaşının kısa süreliğine işi çıkması sebebiyle tezgah ve gelen müşterilerle ilgilenen Öztürk, bir süre sonra bu işi kendisinin de yapabileceğini düşündü. Hemen ardından seyyar tezgah temin eden ve tatlılar alan Öztürk, tesadüfen başladığı işe 10 yıldır devam ediyor. 

Baş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran genç kızın burnundan taş çıktıBaş ağrısı şikayetiyle hastaneye başvuran genç kızın burnundan taş çıktı

 
İŞSİZ KALDIĞI DÖNEMDE BAŞLADI 

Seyyar tatlıcılığa tesadüfen başladığını söyleyen Erdinç Öztürk, "İşsiz gezerken, 25 senedir tatlıcılık yapan arkadaşım ile karşılaştım. Ufak bir işinin olduğunu söyledi. Tezgaha o gelene kadar bakıp bakamayacağımı sordu. Bende 'Bakarım' dedim. Arkadaşım gittikten sonra bir müşteri geldi ve üç tatlı istedi. Tatlıyı verip, parasını tezgaha bıraktım. Yine aynı şekilde arkadaşım gelmeden bir müşteri daha geldi. Baktım ben bu işi yapabiliyorum. Arkadaşım Hasan’a, 'Bende bu işi yaparım, bana bir seyyar tezgah ayarlayabilir misin?' dedim. O da, 'Tabii ki ayarlarım' dedi. Sonra bana bir araba ayarladı 10 senedir bu işi yapıyorum" ifadelerini kullandı. 


  
SOKAK SOKAK GEZEREK SATIYOR

Sokak sokak gezerek tatlı sattığını ifade eden Öztürk, yetişkin insanların seyyar tezgahı görünce çocukluk yıllarına gittiğini kaydetti. Öztürk, "Canları tatlı yemek istediği halde 10-20 kuruşu eksik oluğun için çekiniyorlar. Bende tabii gözlerinden anlıyorum ve tatlıyı veriyorum. Son zamanlarda herkes her şeyi internetten alıyor. Bazı insanlar suyu bile internetten alıyor. Bana göre yanlış bir durum. Bazı yetişkin insanlar seyyar tezgahı görünce 40 sene öncesine, çocukluk yıllarına gittiklerini söyleyerek, tatlı yiyorlar. Ailesi ve misafirleriyle gelip tezgahın başında tatlı yiyen insanlar var" dedi. 
 
İŞ ADAMI MÜŞTERİLERİM VAR

Tezgahın önünde çay içip tatlı yemenin insanları dinlendirdiğini ifade eden Öztürk, "Benim her zaman tatlı sattığım bir köşem var. Sürekli gelen sabit müşterilerim oluyor. Tezgahımın bulunduğu yere gelip tatlı yiyorlar. İş adamı müşterilerimde var. İnsanlar seyyar tatlı tezgahının önünde çayını içip tatlısını yerken dinlendiğini hissedip motive oluyor. Tatlı normalde 3 buçuk TL ama burada tezgahın önünde oturup dinlemenin psikolojisine iyi geldiği söyleyip 50- 60 TL veren insanlar var. Şeker hastası olup tatlı yiyemeyen insanlar oluyor, bana para verip insanlara dağıtmamı istiyorlar. Bende durumu iyi olmayan insanlara dağıtıyorum.  Bazı insanlarda çok kibirli seyyar tezgahına ters bakıyor" diye konuştu.

KAYNAK : İHA
YORUMLAR 10 TÜMÜ
  • Yavuz 2 yıl önce Şikayet Et
    Seyyar satıcılık ben de yaptım. Zabıta beni çok rahatsız ediyordu. Sanki eroin satarcasına beni kovalardı.
    Cevapla
  • Şafak 2 yıl önce Şikayet Et
    Sen aldırma kibirlilere kardeşim. Hadis kalbinde zerre kadar kibir olan cennete alınmıyacak diyor. Helal rızık ve Edep gerek bizlere. Senin gibi insanlar varya bu Dünyadaki bu kadar kötülüğün içinde insan yanlız değilmişim diyor.
    Cevapla
  • misafir 2 yıl önce Şikayet Et
    Sakın haberi izleyipte gaza gelmeyin .Her taraf mafyalaşmış.
    Cevapla
  • Fatih 2 yıl önce Şikayet Et
    Birazdan zabıta gider çöker adamın tezgahına
    Cevapla
  • Nasıl 2 yıl önce Şikayet Et
    Ya bu işler yasal mı? Herkes yapabilir mi?
    Cevapla
  • abdullah ünal 2 yıl önce Şikayet Et
    hırsızı katili dışarda dolasırken, sen bu işe yasalmı diyorsun....
    Cevapla
  • Serdar 2 yıl önce Şikayet Et
    Yasal tabii, emeğiyle geçinene kim engel olacak. Kosgeb kredi bile veriyor, bardakta mısır, Simit, çiğ köfte. Yeter ki şartları taşı , gerekli izin belgelerini al.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR