Anneler Günü mesajları! WhatsApp, Telegram, çiçek ve hediye kartları için kısa ve anlamlı sözler

Anneler Günü mesajları, 2022 Mayıs ayının gelmesiyle beraber yoğun ilgi görüyor. Bilindiği üzere her yıl Mayıs ayının ikinci Pazar günü, çoğu ülkede Anneler Günü olarak kutlanılmaktadır. Türkiye’de de bugün, Mayıs ayının ikinci Pazar gününe denk geliyor. Lakin bazı ülkelerde bu manevi günün farklı tarihlerde anıldığını belirtmekte fayda var. Örneğin, yılın ilk Anneler Günü etkinliği Norveç’te (Şubat’ın ikinci Pazar’ı) düzenlenmektedir. Yine de bu yıl, Yunanistan’da normalin dışına çıkılarak Şubat’ın 2’sinde kutlamalar yapıldı. İşte, WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalarda, hediye kartlarında kullanabileceğiniz resimli, fotoğraflı; kısa ve anlamlı sözler…

ABONE OL
GİRİŞ 08.05.2022 12:58 GÜNCELLEME 08.05.2022 12:58 YAŞAM
Anneler Günü mesajları! WhatsApp, Telegram, çiçek ve hediye kartları için kısa ve anlamlı sözler
Anneler Günü mesajları! WhatsApp, Telegram, çiçek ve hediye kartları için kısa ve anlamlı sözler

Her sene Mayıs ayının ikinci haftasında Anneler Günü mesajları binlerce kişi tarafından tercih edilmektedir. 2022 Mayıs ayında bulunduğumuz bugünlerde, WhatsApp ve Telegram gibi uygulamalarda paylaşılmak üzere, fotoğraflı sözler, resimler; kutlama ve tebrik mesajları araştırılıyor. Öte yandan, hediye kartları için kısa ve anlamlı sözler de kullanılmaktadır. Bu da genellikle, uzaktan gönderim türüne giren çiçek veya öteki hediyelerde öne çıkıyor. Ailesinden uzakta, gurbette olan kişiler için hediye kartları ayrıca önem taşıyor. Diğer taraftan, Anneler Günü mesajları incelenirken; kısa ve anlamlı sözler özellikle beğeniliyor. Peki, ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde kutlanılmaya başlanan bu anlamlı gün nasıl ortaya çıktı ve neden Mayıs ayının 2’nci haftası seçildi? İşte, Anneler Günü boyunca kullanabileceğiniz birbirinden güzel, kısa ve anlamlı sözler; fotoğraflı mesajlar…

Anneler Günü Mesajları: Fotoğraf, Hediye Kartı, WhatsApp ve Telegram…

Canım anneciğim, Anneler Günün kutlu olsun.

Bana her zaman “Her gün Anneler Günü” dediğini biliyorum. Olsun. Sen diğer annelerden eksik kalma.

Anneler günü WhatsApp

Her şey için teşekkür ederim anneciğim. Anneler Gününü kutlarım.

Üzerimdeki emeklerinin maddi karşılığı olmadığını çok iyi biliyorum. Üzerime nasıl titrediğini de. Anneler Günün kutlu olsun güzel insan.

Anneler Günü Telegram

Cennet ayaklarının altında, bugün ve senenin her günü senin günün anne!

Merhametin, şefkatin, tüm insani duyguların yaşarken gördüğüm en büyük örneği! Bu çaba bugüne özel değil, yılın her günü…

Anneler Günü resimli mesaj

Vatan için şehit olanları da senin gibi anneler doğurdu anne. Tabii ki merhamet, senin ve diğer annelerin kalbinde bir sır gibi saklı kalacaktı.

Canım anacığım! Benim için üzülme. Anneler Günün kutlu olsun.

Anneler Günü fotoğraf

Allah seni başımızdan eksik etmesin anneciğim. Âmin.

Bu hayattaki ilk öğretmenim, tanıştığım ilk insan; beni karnında 9 ay muhafaza eden canım annem! Sana ne kadar teşekkür etsem az. Anneler Günün kutlu olsun.

Her anne için evladı çok kıymetlidir. Evlatları için anneler de kıymetli olmaz mı? Anneler Gününü kutlarım annem.

Anneler Günün kutlu olsun bir tanecik annem. Ellerinden öperim. Allah’a emanet ol.

Bu dünyada benim için gerçek anlamda endişelenen tek insan, canım annem. Sadece bugün değil, her gün senin günün.

Emeklerinin karşılığını ödeyemem anne. Allah senden razı olsun.

Ana gibi yar, baba gibi diyar olmaz derler. Ne senin, ne de babamın bir eşi var anne! İkinizin de günü hayırlara vesile olur inşaAllah.

Yanında olamasam da, kalbimin seninle olduğunu; seni ne kadar özlediğimi bir an olsun unutma anne! Seni çok seviyorum.

Sen beni her halimle kabul eden, halimi hatırımı merak eden; benim için en iyisini isteyen insansın. Anneler gününü kutlarım. Allahaısmarladık.

Benim için neler yaptığının farkındayım. Mücadelene her zaman saygı duydum. Dilerim Allah’tan, her günün neşeyle geçer. Her günün, bir önceki gününden daha güzel olur. Âmin.

Benim en kıymetli varlığım, hayattaki en büyük şansım canım annem! Anneler Günün kutlu olsun

Şefkatine sığındığım, merhametinden ders aldığım; benim için dünyanın en güzel insanı senden başkası değil anne. Dünyanın her günü senin olsun.

Anneler Günü Ne Zaman Kutlanır?

Anneler Günü özü itibariyle kutlama günü değil, anma günü olarak geçer. Fakat zaman içerisinde kutlama şeklinde tanımlanmıştır. Bu etkinlik için Türkiye’de ve dünyanın çoğu ülkesinde, Mayıs ayının ikinci Pazar günü tercih edilir. Tam olarak, miladi takvimin bir gününde yer almaz. Örneğin, 2020 yılında 10 Mayıs’a; 2021’de 11 Mayıs’a ve 2022 yılında da 8 Mayıs’a denk gelmiştir. Bu sebeple, bu yıl Anneler Günü 8 Mayıs Pazar günü kutlanıyor.

Neden Mayıs Ayının İkinci Haftası Tercih Edildi?

Amerika Birleşik Devletleri’nde yaşayan bir öğretmen Anna Jarvis, 9 Mayıs 1905’te hayatını kaybeden annesi için Mayıs ayının ikinci haftasında anma töreni düzenliyordu. Topluma faydalı birçok projede yer alan Ann Reeves (Jarvis’in annesi) halk arasında da seviliyordu. Bu anma töreni, zamanla ülke genelinde ve dünya çapında kutlanılmaya başlandı. Yine de Anna Jarvis, zamanla Anneler Gününe vesile olması sebebiyle hayatı boyunca pişmanlık duyacaktı. Bu konu hakkında daha fazla bilgi edinmek için aşağıdaki içeriği okuyabilirsiniz.

Anneler Günü mucidi Anna Jarvis’in trajedik öyküsü! Ölene dek pişmanlık içinde yaşadıAnneler Günü mucidi Anna Jarvis’in trajedik öyküsü! Ölene dek pişmanlık içinde yaşadı

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR