Evde siyah nokta maskesi nasıl yapılır? Ciltteki siyah noktaları ne giderir?

Siyah nokta, kadın-erkek hemen hemen herkesin muzdarip olduğu bir cilt problemidir. Cilt temizliğine gerekli hassasiyeti göstermeyen kişilerde daha belirgin olarak meydana gelen siyah noktalar, cildin renk tonunu değiştirmesinin yanında yüzün daha sağlıksız ve yaşlı görünmesine neden olur. Peki ciltteki siyah noktalar nasıl giderilir? İşte en iyi siyah nokta maskesi...

ABONE OL
GİRİŞ 06.05.2022 14:38 GÜNCELLEME 06.05.2022 14:38 YAŞAM
Evde siyah nokta maskesi nasıl yapılır? Ciltteki siyah noktaları ne giderir?
Evde siyah nokta maskesi nasıl yapılır? Ciltteki siyah noktaları ne giderir?

Sağlıklı ve parlak bir cilt için doğal içerikli ürünlerle düzenli cilt bakımının yapılması gerekir. Ancak düzenli cilt bakımının yapılmasıyla ciltteki kir, yağ ve siyah noktalar derinlemesine temizlenebilir. Ciltte meydana gelen siyah nokta ve sivilcelerin temel nedeni kir ve yanlış beslenmedir. Cildin gün içinde maruz kaldığı, kirli hava, toz, duman ve makyaj gibi faktörler cildin ağırlaşmasına ve yağlanmasına; bunun neticesinde de siyah noktaların belirgin bir şekilde çıkmasına neden olur. İşte siyah noktaları derinlemesine temizleyen doğal maske ve peeling tarifleri...

Saç derisinde neden sivilce çıkar? Kafada çıkan yaraların tedavisi...Saç derisinde neden sivilce çıkar? Kafada çıkan yaraların tedavisi...

Yüzdeki Siyah Noktalar Nasıl Geçer?

Cilt tipinin ihtiyacına göre cilt bakımının düzenli olarak her gün yapılması çok önemlidir. Böylece gün içinde maruz kalınan kirli hava, makyaj kalıntısı derinlemesine temizlenerek siyah nokta oluşumuna engel olur. Ancak cilt tipi ve diğer sebeplerden kaynaklı olarak yüzün muhtelif yerlerinde çıkan siyah noktalar için evde kolayca hazırlanabilen siyah nokta maskeleri bulur. İşte her cilt tipine uygun siyah nokta maskeleri:

Siyah Nokta Maskesi

Limon ve Karbonat Maskesi:

Güçlü bir C vitamini kaynağı olan limon, cildi beslerken siyah noktaların da temizlenmesine yardımcı olur. Evde kolayca hazırlanabilen limon ve karbonat maskesi için 1 çay kaşığı karbonat, 1 çay kaşığı limon suyu ve 1 tatlı kaşığı su bir kabın içinde karıştırılır. Hazırlanan karışım cilde masaj yaparak uygulanır ve özellikle de siyah noktaların olduğu bölgelere nazikçe ovalanır. 20 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır ve cilt tipine uygun nemlendirici sürülür. 

Sirkeli Tonik

Cildi derinlemesine temizleyen ve tüm makyaj kalıntılarını söküp atan bir diğer yöntem de sirkeli su karışımıdır. 2 yemek kaşığı sirke yarım çay bardağı ılık su ile karıştırılır ve temiz bir pamukla cilde uygulanır. Burun kenarları, alın ve yanaklar sirkeli tonikle temizlendikten sonra yüz bol su ile durulanır. 

Kil ve Gül Suyu Maskesi

Gül suyu, cildi temizleyen ve canlanmasını sağlayan en önemli doğal malzemelerden biridir. Gül suyu, tonik olarak kullanıldığında cildi temizler ve gözenekleri sıkılaştırır. 1 tatlı kaşığı kil ve 2 tatlı kaşığı gül suyunu karıştırıp cilde masaj yaparak uygulanır ve yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. 

Zerdeçal ve Bal Maskesi

Zerdeçal ve bal, cildi temizlemesinin yanında kırışıklıklara da iyi gelir. Cildin daha parlak ve genç görünmesine yardımcı olur. 1 çay kaşığı zerdeçal 1 tatlı kaşığı bal ile karıştırılır ve macun kıvamına gelinceye kadar çırpılır. Hazırlanan maske cilde uygulanır ve yaklaşık 10 dakika beklettikten sonra bol su ile durulanır. 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR