1 Dünya Ankara’ya

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği; bu sene 3.sünü düzenleyeceği ‘’Medeniyet Köprüleri’’ programını Hacı Bayram Velî Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde, uluslararası katılım ile 14 Mayıs’ta Ankara’da gerçekleştirecek.

ABONE OL
GİRİŞ 11.05.2022 15:33 GÜNCELLEME 11.05.2022 15:33 YAŞAM
1 Dünya Ankara’ya
1 Dünya Ankara’ya

3. Medeniyet Köprüleri programı, Pakistan asıllı dünyaca ünlü Amerikalı gençlik konuşmacısı Numan Ali Han (Nouman Ali Khan)’ın ‘’OKU! Üzerine Teffekkür’’ temalı konferansı ve ünlü rap sanatçısı Resul Aydemir’in konseriyle 14 Mayıs Cumartesi günü katılımcılarına kapılarını açacak. Asma Köprü Derneği tüm gençleri bu anlamlı buluşmaya davet ediyor.

Kuzey Yıldızı Külliyesi, kongre ve etkinlik alanında gerçekleşecek olan buluşmaya, Türkiye’de eğitim gören ve misafir öğrenci olarak adlandırılan, yaklaşık 200 bin öğrenciden Ankara’da eğitim ve öğretimlerini sürdüren yaklaşık 15 bin öğrenci kitlesinin yoğun katılımını beklediklerini belirten Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği yetkilileri, Ankaralıları ve gençleri sürpriz konuklar ve etkinliklerin olacağı, 14 Mayıs Cumartesi günü 3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması’na bekliyor.

Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Hanefi Sinan, haber7com’a yaptığı özel açıklamada; ‘’11 yıldır dünya coğrafyasının tüm bölge ve ülkelerinden Türkiye’ye eğitim ve öğretim için gelen, özellikle desteğe ihtiyacı olan uluslararası öğrenciler için, gönüllü arkadaşlarımla birlikte gayretler göstermeye çalışıyoruz. Bu gayretlerimizin bereketlendiğini ve Türkiye’nin dışına taşarak, ülkelerine dönen misafir öğrencilerimizin insanlık ve mazlum coğrafyalar adına faydalı işler yaptıklarını görüyoruz. 3.Medeniyet Köprüleri Buluşması, bu birikimin 2022 yılındaki tezahürüdür. Bu güzel etkinliğe tüm Ankaralıları davet ediyorum, dünyayı ayaklarına getiriyoruz, özellikle Ankaralı ve komşu illerimizdeki gençlerimiz bu fırsatı değerlendirsinler’’ ifadelerini kullandı.

14 Mayıs’taki etkinliğin mesajlarından biri olan ‘’Her Yer Bize 1 Dünya" sözünün, kendisi gibi diğer misafir öğrencileri en doğru şekilde anlattığını ifade eden, 3 yıldır Ankara’da eğtimini sürdüren Faslı Muhammed Fuadi ise; ‘’Asma Köprü Derneği’nin sosyal medyada bir filmini izlemiştim, o tanıtım filminde Ganalı olduğunu sonradan öğrendiğim bir arkadaşım şöyle diyordu; ‘’Asma Köprü: kovanı kırmadan balın çıkarıldığı yerdir.’’ İşte bu beni çok etkilemişti. O günden beri bu ailenin bir parçası olmaktan çok mutluyum’’ dedi.

14 Mayıs 2022 Cumartesi günü, Hacı Bayram Velî Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleşecek 3. Uluslararası Medeniyet Köprüleri Buluşması tüm gençlere açık ve ücretsiz olarak gerçekleştirilecek. Katılım için Asma Köprü Uluslararası Öğrenci Derneği internet sitesi veya sosyal medya hesaplarından ücretsiz e-bilet kaydı yaptırılması gerekiyor.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR