“Şehir ve Kadın” temalı kısa film yarışmasında final günü

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) İzmir Temsilciliği öncülüğünde hayata geçirilen “Şehir ve Kadın” konulu liseler arası kısa film yarışmasında heyecanlı bekleyiş sona eriyor.

ABONE OL
GİRİŞ 17.05.2022 09:59 GÜNCELLEME 17.05.2022 10:35 YAŞAM
“Şehir ve Kadın” temalı kısa film yarışmasında final günü
“Şehir ve Kadın” temalı kısa film yarışmasında final günü

Genç yönetmenlerin hünerlerini sergilediği organizasyonda kameralar, kadının şehir yaşamındaki konumuna odaklandı. Kurmaca, deneysel ve animasyon türlerinde filmlerin yer aldığı yarışmada, kadına yönelik şiddet, şehir yaşamının zorlukları, kalabalıklar arasındaki yalnızlık, kadının hayatın içinde bazen fark edilmeyen ama yeri de doldurulamayan varlığı, farklı açı ve gözlerden beyaz perdeye yansıtıldı.

YARIŞMANIN ÖDÜL ALANLARI BELLİ OLACAK

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fikri Salman, Yaşar Üniversitesi Öğretim Görevlisi Kerem Kaban, Orta öğretimden sorumlu İzmir Milli Eğitim Müdür Yardımcı Mehmet Yiğit, Senarist, Yönetmen Yeşim Tonbaz, Gazeteci Semanur Sönmez Yaman ve KADEM İzmir Temsilcisi Arzu Günaydın’ın jüri olarak yer aldığı kısa film yarışmasında, finale kalan genç sinemacılar düzenlenen törenle ödüllerin sahibi olacak. Jürinin değerlendirmeleri sonucunda birinciye 10.000 TL, ikinciye 7.500 TL, üçüncüye ise 5.000 TL para ödülü verilecek.

İzmir Sabancı Kültür Merkezi Salonu’nda düzenlenecek ödül törenine İzmir Valisi Yavuz Selim Köşger, Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nükhet Hotar, KADEM Mütevelli Heyet Başkanı Sümeyye Erdoğan Bayraktar ve KADEM İzmir Temsilcisi Arzu Günaydın katılacak.

YARIŞMANIN HEDEFİ GENÇLERİN GELİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAK

KADEM SANAT çatısı altında düzenlenen yarışma ile kadın teması etrafında vücut bulan sanat eserlerinin kalıcı hale gelmesi amaçlanıyor. Yarışmanın bir diğer hedefi ise sinema alanında teknik bilgilere sahip gençlerin teorik bilgilerini pratiğe dökebilecekleri bir mecra oluşturmak ve kısa filmi, lise öğrencileri arasında yaygınlaştırarak gelişmesine katkıda bulunmak.

Tarih    : 18 Mayıs 2022

Saat     : 13:00

Yer       : İzmir Sabancı Kültür Merkezi Salonu

Asel Sema Uğurlu Haber7.com - Editör
Haber 7 - Asel Sema Uğurlu
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR