Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten tükenmez kalem lekesini çıkarma yöntemleri...

Tükenmez kalem lekesi, günlük hayatta en çok maruz kalınan lekelerden biridir ve çıkarması oldukça güçtür. Birkaç basit yöntemin doğru sıralamayla uygulanması halinde tükenmez kalem lekesinin de kısa sürede geçmesi beklenir. Peki tükenmez kalem lekesi nasıl geçer?

ABONE OL
GİRİŞ 10.06.2022 15:35 GÜNCELLEME 10.06.2022 15:35 YAŞAM
Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten tükenmez kalem lekesini çıkarma yöntemleri...
Tükenmez kalem lekesi nasıl çıkar? Kıyafetten tükenmez kalem lekesini çıkarma yöntemleri...

Okulda ya da iş yerlerinde günün her anında elimizden düşmeyen kalemler, istenmeyen lekelere neden olabilir. Tükenmez kalem lekesi, diğer lekelere göre daha zor çıkmasının yanında bazı püf noktaların uygulanması halinde kısa sürede geçmesi muhtemeldir. İstenmeyen kazalarla kıyafetlerimize ya da eşyalarımıza tükenmez kalemin mürekkebinin bulaşması halinde uygulanması gereken en etkili temizleme yöntemi, limon kolonyasıdır...

Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?Pas lekesi nasıl çıkarılır? Kıyafet ve kumaşlar üzerinden pas lekesi nasıl temizlenir?

Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar? 

1- Limon Kolonyası: 

Tükenmez kalem oluşmasının hemen ardından limon kolonyası döküp çitilemek lekenin daha çabucak çıkmasını sağlar. Limon kolonyasıyla yapılan ilk müdahalenin ardından çamaşır makinesinde ya da elde yıkayarak tükenmez kalem lekesinden tamamen çıkmış olur. 

2- Ilık Su ve Deterjan:

Tükenmez kalem lekesi, henüz kurumadan bulaştığı gibi ılık su ve deterjan karışımı uygulanır. Tükenmez kalem, kumaşa bulaştığı anda ılık su ve deterjanla çitilendiğinde tükenmez kalem lekesi anında geçtiği görülür. 

Koltuktan Tükenmez Kalem Lekesi Nasıl Çıkar?

Sirkeli Su: 

Temizlik yaparken en çok başvurulan temizlik yöntemlerinden biri de sirkeli sudur. 1 litre ılık suyun içine yarım çay bardağı elma sirkesi ekleyerek koltuklar silindiğinde tükenmez kalem lekesinin anında çıktığı görülür. 

Bulaşık Deterjanı:

Tükenmez kalemin bulaştığı koltuk yüzeyine sıcak su ile karıştırılan bulaşık deterjanı boca edilir ve iyice silinir. Kur tükenmez kalem lekesi dahi bu yöntemle çabucak çıkar. Ancak tükenmez kalem lekesini çıkarmak için mürekkebin kurumamasına dikkat etmek gerekir. 

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR