Giresun’da 227 hafızın gurur günü... İcazetlerini aldılar

Giresun İl Müftülüğüne bağlı Kur’an kurslarında hafızlık eğitimini tamamlayıp, Diyanet İşleri Başkanlığınca uygulanan Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarılı olan 227 öğrenci için "Hafızlık İcazet Merasimi" düzenlendi.

ABONE OL
GİRİŞ 16.10.2022 17:48 GÜNCELLEME 16.10.2022 17:48 YAŞAM
Giresun’da 227 hafızın gurur günü... İcazetlerini aldılar
Giresun’da 227 hafızın gurur günü... İcazetlerini aldılar

19 Eylül Kapalı Spor Salonu’nda düzenlenen programın açış konuşmasını yapan İl Müftüsü Ramazan Topcan, hafızlık geleneğinin yaşatılmasına katkı sağlayan Giresunlu vatandaşlara, öğrencilere, ailelerine ve Kur’an kursu öğreticilerine teşekkür etti. İl Müftüsü Topcan, Kur’an-ı Kerim’in insanı ve inanan toplulukları yücelttiğine dikkat çekerek, “Diyanet İşleri Başkanlığı olarak sadece hafızlık müessesini yaşatmak için mücadele vermiyoruz bir taraftan Peygamber (a.s.) sünneti bu geleneği yaşatma mücadelesi verilirken diğer taraftan da toplumun ihtiyacı olan erdemli, faziletli, toplumun özlemi insanları yetiştirmek için de büyük bir mücadele içerisindeyiz. Bunlardan terör olmaz, terörist olmaz, kavga olmaz, patırtı olmaz. Huzurlu bir toplum isteniyorsa yürüyün Kur’an’ın arkasından, yolunuz Kur’an’ın yolu olsun, Efendimizin yolu olsun” dedi.

“HAFIZLARIMIZI GÖRMEK BİZLERI UMUTLANDIRIYOR”

Programa katılan Giresun Milletvekili Kadir Aydın icazet merasimine gösterilen teveccühün kendini mutlu ettiğini ifade ederek, “Birçok olumsuz dış etkene rağmen Allah’ın ve Peygamberimizin yolunu seçtiniz. Sizleri görmek bizleri umutlandırıyor, heyecanlandırıyor ve endişelerimizi ortadan kaldırıyor. İnanıyorum ki hafızlığın bereketi bu ülkenin geleceğine umut olur. İçinizde taşıdığınız cevher sizleri ve milletimizi koruyacaktır. Başta aileleriniz olmak üzere emek veren herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu

“HAFIZLIK EN BÜYÜK PAYEDİR”

Giresun Valisi Enver Ünlü ise, hafızlık eğitimlerini tamamlayan öğrencileri tebrik ederek, “Kutsal kitabımız Rabbimizin lütfuyla tek bir harfi değişmeden günümüze kadar gelmiştir. Rabbimiz hafızlar sayesinde Kur’an-ı Kerim’i koruduğunu ve kıyamete kadar da koruyacağını vaat etmiştir. Bugün dünyanın neresinde Müslüman varsa orada mutlaka hafızlar vardır. Bu Kur’an’dan başka ne mukaddes olarak kabul edilen ne de insanların yazdığı hiçbir kitaba nasip olmayan bir ayrıcalıktır. Bizlere ilk emri ‘Yaradan Rabbinin adıyla oku’ olan bir dinin mensupları ve ‘Sizin için en hayırlınız Kur’an-ı Kerim’i öğrenen ve öğretenlerinizdir.’ diye buyuran Peygamberin (s.a.s.) ümmeti olarak Kur’an-ı Kerim’i daha fazla zihinlere, gönüllere ulaştırmak zorundayız” dedi.

Yapılan konuşmaların ardından merasim, Reisu’l Kurra Vekili Kurra Hafız Mehmet Sevinç tarafından yapılan duanın ardından hafızlara hediye takdimi ile sona erdi.

Törene Giresun Valisi Enver Ünlü, AK Parti Giresun Milletvekili Kadir Aydın, Belediye Başkan Yardımcısı Osman Öden, kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileriyle, icazet alan öğrencilerin aileleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

 
KAYNAK : İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 5
  • Misafi 1 yıl önce Şikayet Et
    Amin
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Hey MaşaAllah Rabbim sayınızı kat kat arttırsın...
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    MaşaAllah... Allah cc sayılarını arttırsın inşaAllah... Aminnn...
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Allahım sen ülkemizden "yeryüzü yıldızları olan hafızlarımızdan " mahrum etme... Amin
    Cevapla
  • Abdullah 1 yıl önce Şikayet Et
    Aminnn...
    Cevapla

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR