Yargıtay'dan zina yapan eşle ilgili emsal karar

Bir boşanma davasında hükmedilen geçici tedbir nafakasına ilişkin emsal bir karar alındı. Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, zina yapan eşin yararına tedbir nafakası hükmedilemeyeceğini ifade etti.

ABONE OL
GİRİŞ 05.01.2023 13:41 GÜNCELLEME 05.01.2023 17:41 YAŞAM
Yargıtay'dan zina yapan eşle ilgili emsal karar
Yargıtay'dan zina yapan eşle ilgili emsal karar

Edinilen bilgiye göre, bir vatandaş karısı hakkında Türk Medeni Kanunu'nun 161. maddesince düzenlenen zinaya dayalı boşanma davası açtı.

ERKEK KADININ ZİNA EYLEMİNİ AFFETMİŞTİ

Bölge adliye mahkemesince tarafların dava tarihinden sonra barışarak bir müddet birlikte yaşamaları nedeniyle davacı erkeğin kadının zina eylemini affettiği, affedilen eylemlerin boşanma gerekçesi yapılamayacağı belirtilerek davanın reddine, davalı kadın yararına Türk Medeni Kanunu'nun 169. maddesi uyarınca sosyal ekonomik durum tespitinin yapıldığı 08.06.2018 tarihinden itibaren kararın kesinleşmesine kadar aylık 250 TL tedbir nafakasına karar verildi. Kocanın Bölge Adliye Hukuk Mahkemesi Hukuk Dairesi’nin bu kararını temyiz etmesi ile dosya Yargıtay 2. Hukuk Dairesi’ne gönderildi.

"ZİNA YAPAN EŞ YARARINA TEDBİR NAFAKASI HÜKMEDİLEMEZ"

Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, “Yapılan yargılama ve tüm dosya genelinden davalı kadının dava tarihinden sonraki dönemde erkek tarafından affa uğrayan zina eylemine konu başka bir erkekle olan birlikte yaşamının bir müddet daha devam ettiği, bu durumda evli olmaksızın başka bir erkekle birlikte yaşayan kadın yararına Türk Medeni Kanunu'nun 169. maddesi koşullarının gerçekleşmediği gözetilmeksizin yararına tedbir nafakasına hükmedilmesinin doğru görülmediği” gerekçesiyle kararı bozdu. Böylelikle Yargıtay 2. Hukuk Dairesi, zina yapan eş yararına boşanma davası sırasında Türk Medeni Kanunu'nun 169. maddesi çerçevesinde hükmedilen geçici tedbir nafakası hükmedilemeyeceğini belirtti.

KAYNAK : İHA
Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR 7 TÜMÜ
  • Ayşe 1 yıl önce Şikayet Et
    Millet parayı buldılça azıyor daha çok erkekler karı boşama derdinde
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    Zina yapan insanlar Allah'a ne diyecek?
    Cevapla
  • Misafir 1 yıl önce Şikayet Et
    memleketin çivisi çıkmış.zor bı işler
    Cevapla
  • muammer 1 yıl önce Şikayet Et
    ha şöyle yahu.biraz izan be.kadınlar temelli azgınlaştı.ne koca dinliyor,ne ana baba dinliyor.hiç olmazsa biraz yola gelirler.
    Cevapla
  • ali 1 yıl önce Şikayet Et
    Artık hiç Hukuk kalmadı..Resmi nikah varsa farklı yoksa farkılı.. Boşan beraber yaşa zina değil.. İmam nikahı yap beraber yaşa hangisi işine gelirse..Aile Hukuku yok edildi... Biz Türkler de evin Hanı Kadındır. Evin direği kadındır. Erkek dış işlere bakar gerekirse gurbete gider ailenin maddi geçimini sağlar ama Kadın hep evinin başındadır, HAN dır. Ondan Hanım denir.. O ailede bir bereberlik bir mutluluk olur.. Geçici şeyler sadece zaman içinde cinayetlerle sonuçlanır..Aile olmaz. Çocuk büyümez.. Millet zaman içinde yok olacaktır..
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR