Ayva tatlısı nasıl yapılır? Kolay ayva tatlısı tarifi...

akşam yemeklerinden sonra hafif bir tatlı ile tatlı ihtiyacını karşılamak isteyenlerin en çok tercih ettikleri ayva tatlısı, birkaç önemli püf nokta ile kolaylık hazırlanır. Hem lezzetli hem de pratik bir tatlı olan ayva tatlısı dama zevkine göre fındık-fıstıkla zenginleştirilebilir. Peki fırında ayva tatlısı nasıl yapılır?

ABONE OL
GİRİŞ 19.01.2023 14:55 GÜNCELLEME 19.01.2023 14:55 YAŞAM
Ayva tatlısı nasıl yapılır? Kolay ayva tatlısı tarifi...
Ayva tatlısı nasıl yapılır? Kolay ayva tatlısı tarifi...

Ayva tatlısı, aniden gelen tatlı krizlerine karşı yapılabilecek en pratik ve hafif tatlıdır. Ağır tatlılarla arası çok iyi olmayanların tercih ettikleri ayva tatlısı, kişinin damak zevkine göre kaymak, dondurma ve fıstıkla renklendirilebilir. Çay ve kahve yanına da yakışan ayva tatlısı, ani gelen misafirler için göz doldurucu bir sunumla ikram edilebilir.

Kabak tatlısı nasıl yapılır? Tencerede kabak tatlısı tarifi...Kabak tatlısı nasıl yapılır? Tencerede kabak tatlısı tarifi...

Ayva Tatlısı Tarifi

Malzemeler:

  • 3 adet ayva

  • 3’er yemek kaşığı toz şeker

  • 1 adet çubuk tarçın

  • 10-12 adet karanfil

  • Yarım su bardağı su

  • 1 adet limon

  • 1 litre su

  • Kaymak, Antep fıstığı (üzeri için)

Hazırlanışı:

Ayva tatlısı hazırlamak için ilk olarak derince bir kaba su doldurulur ve içerisine soyulup parçalara bölünen ayvalar eklenir. Ayvaları soyarken çekirdekleri de ayrı bir yere ayrılır. Ayvalar yaklaşık 15 dakika kadar limonlu suyun içinde bekletilir. 

Ayvaları limonlu suyun içinden aldıktan sonra derin bir tencerenin içine alınır ve üzerlerine şeker eklenir. Karanfil, ayva çekirdekleri ve çubuk tarçın da bu aşamada ilave edilir. Suyu da tencereye ekledikten sonra tencerenin kapağını kapatarak su kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra da en küçük ocağınızda kısık ateşte 1-1,5 saat kadar pişirilir. 

Ayvalar rengini aldıktan ve yumuşadıktan sonra ocaktan alınır ve yaklaşık 3 saat kadar soğuması için bekletilir. İyice soğuduktan sonra üzerlerine tencerede kalan şerbet gezdirilerek arzuya göre kaymak, dondurma, fıstık, fındık ile zenginleştirip servis edilebilir. Afiyet olsun...

Melek Ardıç Haber7.com - Seo Editörü
Haber 7 - Melek Ardıç
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR