İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, hastane sınıfında okuyan Başboğa'yı ziyaret etti

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Bakan Özer'in katıldığı Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde oluşturulan sınıftaki karne töreninde, 12. sınıf öğrencisi Yüsra Nur Başboğa'yı ziyaret etti.

ABONE OL
GİRİŞ 25.01.2023 19:02 GÜNCELLEME 25.01.2023 19:13 YAŞAM
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, hastane sınıfında okuyan Başboğa'yı ziyaret etti
İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Yazıcı, hastane sınıfında okuyan Başboğa'yı ziyaret etti

Esenyurt Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 12.Sınıf öğrencisi Yüsranur Başboğa tedavi gördüğü Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi’nde, Bakanımız Sayın Mahmut Özer’in katılımıyla gerçekleştirilen karne töreninde, üniversite sınavına hazırlanmak istediğini ifade etti. Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, öğrenciyi tekrar ziyaret ederek tablet ve Bakanlık tarafından hazırlanan yardımcı kaynakları hediye etti. Yazıcı, öğrencinin üniversite hazırlık sürecinde İstanbul Ölçme ve Değerlendirme Merkezi tarafından takip edileceğini; rehberlik çalışmaları, kazanım değerlendirme uygulamaları ve TYT- AYT uygulamaları ile öğrenciye her türlü desteğin sağlanacağını açıkladı.

Yazıcı ziyaretinde, fizik tedavi gördüğü için hastane sınıfında eğitimine devam eden Başboğa'ya, eğitimine destek amaçlı tablet bilgisayar ve yardımcı kitaplar hediye etti. Başboğa'yı hem yakından takip etmek hem de desteklemek istediklerini söyledi.
Başboğa'nın yerleşmek istediği programda ona destek olacaklarını aktaran Yazıcı, "Kendisine özellikle bakanlığımızın hazırladığı bu yıl ilk defa dağıtılan yardımcı kaynak kitaplarımızdan getirdik. Yine Bakanlığımızın hazırladığı soru kaynakları, kitapçıklar ve İstanbul'da uyguladığımız hazırlık çalışmalarına dönük bütün verileri yine kendisine getirdik. Ailemizle birlikte paylaştık. Şimdi bu süreçte özellikle Sayın Bakanımızın da kendisine hediye ettiği tableti de sunmuş olduk." dedi.

Hastanede kalmak zorunda olan öğrencilere yönelik İstanbul'da 15 hastanede açılan program sayesinde eğitim verildiğini söyleyen Yazıcı, öğrencilerin eğitimden kopmaması için çalıştıklarını söyledi.

Hastane sınıflarındaki öğrenci sayısının hemen taburcu olan öğrenciler nedeniyle değişken olduğunu aktaran Yazıcı, "Ancak şu an 80'e kadar çıkan bir kapasitemiz var. Öğrenci ve öğretmenlerimiz için çok özel bir ortam oluşturuldu. Görsel sanatlar, müzik atölyemizin yanı sıra hastane sınıfımız var. Öğrencilerimiz, hastane sınıflarında eğitimlerini görüyorlar ancak sınıfa katılamayacak gibiyse bizzat yatağında eğitimini alabiliyor." açıklamasında bulundu.

Ramazan Yıldız Haber7.com - Haber Şefi
Haber 7 - Ramazan Yıldız

Editör Hakkında

1981 yılında Isparta'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Afyonkarahisar'da, lisansını İstanbul Bilgi Üniversitesi'nde, yüksek lisansını Bahçeşehir Üniversitesi'nde tamamladı. Üniversitenin ardından bir süre özel sektörde araştırmacı, daha sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) farklı iştiraklerinde İngilizce öğretmeni, sosyolog ve idareci olarak çalıştı. İnternet haberciliğine ilk adımını 2015 yılında Türk Medya’da attı. 2020’de Haber7’de gece editörlüğüne başladı. Halen Haber7.com’da haber şefi olarak görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR