3. Esenler Öykü Günleri" başladı! Mustafa Kutlu da katıldı

Esenler Belediyesince "Yol" temasıyla düzenlenen "3. Esenler Öykü Günleri", edebiyatseverlerle buluştu.

ABONE OL
GİRİŞ 27.01.2023 12:19 GÜNCELLEME 27.01.2023 12:21 YAŞAM
3. Esenler Öykü Günleri" başladı! Mustafa Kutlu da katıldı
3. Esenler Öykü Günleri" başladı! Mustafa Kutlu da katıldı

Yazar Mustafa Kutlu'nun onur konuğu olduğu 3 gün sürecek programın açılış töreni, Esenler Dr. Kadir Topbaş Kültür Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Esenler Belediye Başkan Yardımcısı Hasan Taşçı, açılış töreninde yaptığı açıklamada, katılımcılara teşekkür ederek, programa ilişkin bilgi verdi.

Yazar Mustafa Kutlu ise öykü günlerinde "Yol" temasının seçilmesinin güzel bir şey olduğunu dile getirdi.

Kaleme aldığı "Tirende Bir Keman", "Kar Üstüne Kan Damlar" ve "Hacca Gidebilmek" başlıklı yol hikayelerine değinen Kutlu, şunları kaydetti:

"Yolda olmak, yazılmaya değer bir şeydir. Çok şey düşündürür size. Çok şeyle karşı karşıya kalırsınız. Esas itibarıyla hangi yolu seçtiğiniz ve hedefinizin ne olduğu çok önemli. Dolayısıyla bir yolda yürüyor, hakikate doğru gidiyorsanız aşk olsun size. Ben karşılıklı konuşarak, mülakat vererek, bir öğretmen edasıyla konuşmayı sevmem. Kitaplarımı yazdım. İnşallah gençlere yol gösteriyordur."

"Yol çok çekici bir şeydir"

Hece Dergisi'nin Ağustos 2000'de hazırladığı özel sayısında hikayeciliğini özetlediği metni okuyan Kutlu, "Zaten o günden bugüne benim hikaye anlayışım da değişmedi." dedi.

Romanda, hikayede, şiirde ve sinemada yol hikayelerinin çokça konu edildiğine işaret eden Kutlu, "Yol çok çekici bir şeydir. Benim için ve buradaki bütün cemaat için yol, sırat-ı müstakimdir. Bunun dışında bir yol tanımıyorum. Bizi hakikate götürecek bu yolda ne yapıyoruz acaba? Neler yapıyoruz? nasıl yazıyoruz? Yazdıklarımız bizi oraya götürüyor mu? Bunlar çok konuşulacak şeyler ama yolda olmak, hareket halinde olmak demektir. Hareket halinde olmak demek de çok bereketli bir şeydir. Nerede hareket, orada bereket demişler. Dolayısıyla yol hikayeleri bereketli hikayelerdir." ifadelerini kullandı.

Öykü yarışmasının ödülleri verildi

Açılışta ayrıca "Şehri Adımlayan Hikayeler Öykü Yarışması"nın ödül töreni yapıldı. Yarışmanın birincisine ödülünü Mustafa Kutlu takdim etti. Usta yazara da yapay zeka desteğiyle tasarlanan bir tablo takdim edildi.

Çekilişle 10 kişiye "Doğu Ekspresi Seyahati" hediye edildi. Önceki yıllarda düzenlenen Esenler Öykü Günleri'nde sunulan bildirimlerin yer aldığı "Öykümüzün Serüveni" adlı eser de katılımcılara armağan edildi.

Etkinlik kapsamında akademisyen ve alanında uzman isimlerin katılımıyla çeşitli oturumlar, konser, tiyatro ve sinema gösterimleri gerçekleştirilecek.

Ali Ayçil, Mukadder Gemici, Abdullah Harmancı, Alpay Doğan Yıldız, Cihan Aktaş, Cemal Şakar, Yıldız Ramazanoğlu, Gülhan Tuba Çelik, Tuncay Günaydın, Naime Erkovan, Prof. Dr. Namık Açıkgöz, Handan Acar Yıldız, Fahri Tuna ve Mehmet Mazak'ın katılacağı oturumların sonunda Erol Çalı ve Tansu Can'ın kapanış konserinde sahne alacak.

ÖzgürBayrak Haber7.com - Editor
Haber 7 - ÖzgürBayrak

Editör Hakkında

Ankara'da doğan Özgür Bayrak, ilk, orta ve lise öğrenimini İstanbul'da tamamladı. Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi "Gazetecilik" bölümünden mezun oldu. Üniversite döneminde çeşitli yerel gazetelerde muhabir ve editör olarak görev aldı. Star.com'da internet editörü olarak stajını tamamladıktan sonra Medya Takip Merkezi'nde 3 yıl boyunca Gündem, Siyaset, Spor, Ekonomi kategorilerinde haber ve SEO içerikleriyle birlikte galeri ve video hazırladı. 2019'un Şubat ayından bu yana ise Haber7.com'da Gündem Editörü olarak habercilik kariyerine devam etmektedir.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR