İftar menüleri 2023: 23. Gün iftar menüsü

Ramazan ayına özel hazırladığımız iftar menülerimizde bugün; beyran çorbası, nohut yemeği, bulgur pilavı ve katmer tatlısı var.

ABONE OL
GİRİŞ 14.04.2023 18:04 GÜNCELLEME 15.04.2023 12:53 YAŞAM
İftar menüleri 2023: 23. Gün iftar menüsü
İftar menüleri 2023: 23. Gün iftar menüsü

Ramazan ayının son haftasının içerisine girmiş bulunuyoruz. 23 gündür birbirinden farklı iftar menüleri ile sofralarınıza fikir olmak için buluşuyoruz.

Ramazan ayının son haftasının ilk gününde bugün soframızda Antep rüzgârları esecek. Dışarda içerken oldukça beğenilen ama evde denemeye cesaret edemediğimiz bir çorba ile başlangıç yapacağız. Çorba aslında ana yemekten rol çalacak ama yine de klasik bir tencere yemeği ve çorbanın yanına yakışan en iyi yancı ile devam edeceğiz. Son olarak da yine dışarda yerken ayılıp bayıldığımız ama evde cesaret edemediğimiz bir tatlı ile iftar menümüzü sonlandıracağız.

Hazırsanız başlayalım, buyursunlar. İşte Ramazan ayı yirmi üçüncü gün iftar menüsü…

23. GÜN İFTAR MENÜSÜ

  • Beyran çorbası,
  • Nohut yemeği,
  • Bulgur pilavı,
  • Katmer tatlısı

BEYRAN ÇORBASI

Beyran çorbası tarifi

Gaziantep’in en sevilen yöresel yemeklerinden biri olan beyran çorbası ile başlıyoruz. Çorba demek biraz haksızlık olur ama… Yapımı biraz uzun sürmesi sizi korkutmasın, lezzetiyle sofrada ki herkesi kendisine hayran bırakacak.

Şifa olsun: Beyran çorbası tarifi

NOHUT YEMEĞİ

Nohut yemeği tarifi

Beyran çorbası yanına etli bir yemek olmaz, fazlasıyla ağır gelirdi. Bu yüzden nohut yemeği ile devam etme kararı aldık. Nohut yemeği hem besleyici hem de doyurucu olmasıyla klasik ama sofralarımızın hep baş tacı olarak kalacak.

Sevmeyeni yoktur: Nohut yemeği tarifi

BULGUR PİLAVI

Bulgur pilavı tarifi

Beyran çorbası denildiğinde en iyi yancısı tabi ki bulgur pilavı! Başkasını düşünmek asla olamazdı. Sade bulgur pilavlarından farklı olarak, soğan ve sebzeler ile lezzetlendirilen bu bulgur pilavı iftar menünüze çok yakışacak.

Beyranın yancısı: Bulgur pilavı tarifi

KATMER TATLISI

Katmer tatlısı tarifi

Antep mutfağından esinlenerek hazırladığımız iftar menümüzün son noktasını da yine Antep esintileri olmalıydı tabi ki. Kebapçılarda severek yediğimiz ama evde yapmaya cesaret edemediğimiz katmer tatlısını bu tarif ile denemelisiniz.

Çayı demleyin, tatlı on dakikaya hazır: Katmer tatlısı tarifi

Şimdiden afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR