Gerçek cool lime tarifi, nasıl yapılır?

Gerçek cool lime tarifi; su, limon suyu, nane, salatalık ve şeker ile yapılan bir içecektir. Gerçek cool lime tarifini haberin devamında bulabilirsiniz.

ABONE OL
GİRİŞ 26.07.2023 13:50 GÜNCELLEME 26.07.2023 13:50 YAŞAM
Gerçek cool lime tarifi, nasıl yapılır?
Gerçek cool lime tarifi, nasıl yapılır?

Sıcak yaz günlerinde soğuk, ferahlatıcı içecekler ön plana çıkar. Taze nanenin ferahlığı ve limon suyunun canlandırıcı etkisiyle sıcakların en sevilen soğuk içeceklerden biri cool lime tarifidir.

Gerçek cool lime tarifi, ünlü bir kahve markası tarafından duyurulmuş ve tüketicileri tarafından oldukça beğenilmişti. Büyük beğeni toplayan cool lime içeceği bir süre sonra marka tarafından üretimden kaldırıldı.

Gerçek cool lime tarifi, nasıl yapılır?

Cool lime içeceği üretimden kaldırılınca yerine başka markalar tarafından ikame içecekler çıkarılsa da gerçek cool lime yerini hiçbiri tutmadı. Peki, gerçek cool lime içeceği nasıl yapılır?

İçinizi ferahlatacak: Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?İçinizi ferahlatacak: Karpuz suyu tarifi, nasıl yapılır?

İşte tadıyla damaklarda kalan gerçek cool lime tarifini sizler için araştırdık, adım adım en lezzetli ve gerçek cool lime tarifi…

Gerçek cool lime tarifi, nasıl yapılır?

GERÇEK COOL LIME TARİFİ

Gerçek cool lime tarifi için malzemeler;

Bol köpüklü ayran tarifi, nasıl yapılır?Bol köpüklü ayran tarifi, nasıl yapılır?

  • 3 su bardağı su
  • 2 su bardağı limon suyu, taze sıkılmış
  • ¼ su bardağı taze nane, ince kıyılmış
  • ¾ su bardağı salatalık, kabukları soyulmuş ve minik doğranmış
  • ¾ su bardağı toz şeker

Gerçek cool lime tarifi nasıl yapılır?

Gerçek cool lime tarifi, nasıl yapılır?

Adım 1

Gerçek cool lime yapmak için öncelikle bir sürahi içerisine 3 su bardağı su ile doldurun. Üzerine ince kıyılmış taze nane yapraklarını ve doğramış olduğunuz salatalığı ekleyin. Ve en az 15 dakika mümkünse 1 gece boyunca demlenmeye bırakın.

Gerçek cool lime tarifi, nasıl yapılır?

Adım 2

Demlenen karışımı ayrı bir sürahi içerisine süzün. Ardından içerisine 2 su bardağı taze sıkılmış limon suyu ve ¾ su bardağı şekeri ekleyin. Şeker içerisinde eriyene kadar karıştırın.

Gerçek cool lime tarifi, nasıl yapılır?

Adım 3

Gerçek cool lime tarifi artık hazır. Servis için bir bardağın içerisini buz ile doldurun ve üzerine gerçek cool lime ekleyin. Üzerini taze nane yaprakları ve misket limon dilimleri ile süsleyin.

Afiyet olsun!

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR