Bulaşık makinesi parlatıcısı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

Bulaşık makinesi parlatıcısı, yıkama esnasında suyun bulaşıklar üzerinde durmadan akmasını sağlayan bir yardımcı üründür.

ABONE OL
GİRİŞ 06.10.2023 16:13 GÜNCELLEME 06.10.2023 17:13 YAŞAM
Bulaşık makinesi parlatıcısı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?
Bulaşık makinesi parlatıcısı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

Bulaşık makinesi, mutfakta en çok elimizin altında olan ve hayat kurtaran ev aletlerinin başında gelir. Kirli bulaşıkları hızlı içerisine doldurur ve tertemiz bir şekilde geriye alırız. Ancak bazen bulaşıklar, bulaşık makinesinden su lekeli, çizik ve kirli bir şekilde de çıkabiliyor.

Bulaşık makinesi parlatıcısı, bulaşık makinesinin yıkama esnasında oluşturacağı herhangi bir lekeli görüntüleri en aza indirmek için kullanılır. Peki, bulaşık makinesi parlatıcısı nedir, nasıl çalışır, nasıl kullanılır ve bulaşık makinesi parlatıcısını kimler kullanmalı?

Bulaşık makinesi parlatıcısı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

İşte daha temiz ve parlak bulaşıklar için, bulaşık makinesi parlatıcısı hakkında bilmeniz gereken her şey…

BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI NEDİR?

Bulaşık makinesi parlatıcısı, aslında makinenin kurutma işlevini arttırarak bulaşıkların daha kuru ve daha az su lekesi ile çıkmasını sağlar. Yani bu ürün aslında bir parlatıcı değil, kurutma yardımcısı bir üründür.

Bulaşık makinesi parlatıcısı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

Bulaşık makinesi parlatıcısı, makine deterjanından ayrı satılan bir üründür. Çoğu bulaşık makinesi deterjanı içerisinde az miktarda olsa parlatıcı içeriği bulunur. Ama yine de daha iyi kuruma ve su lekesiz bulaşıklar için normal parlatıcı kullanılmalıdır.

BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI NASIL ÇALIŞIR?

Bulaşık makinesi parlatıcısı, bir yüzey aktif maddedir. Bulaşık makinesi içerisinde suyun yüzey gerilimini düşürerek suyun bulaşıklar üzerinden kaymasına yardımcı olur. Ve bu sayede suyun tahliyesinde destek olur.

Bulaşık makinesi parlatıcısı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

Bulaşık makinesi parlatıcısı, bulaşık yıkama esnasında en son adımda devreye girer. Son durulama sırasında suyun bulaşıklardan ve makine duvarlarına tutunmadan akmasını sağlar. Bulaşıkların daha kuru, su lekesiz, kireçsiz ve parlak gösterir.

Pırıl pırıl temiz bulaşıklar için: Bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır?Pırıl pırıl temiz bulaşıklar için: Bulaşık makinesi temizliği nasıl yapılır?

BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI NASIL KULLANILIR?

Bulaşık makinesi parlatıcısı, çoğu makinede deterjan gözü yanında bulunan parlatıcı gözüne maksimum seviyeye kadar doldurulur. Bulaşık makinesi yıkama işlemini bitirmeden son döngüde bölmeyi açacak ve bulaşık makinesi parlatıcısını otomatik olarak dağıtacaktır.

Bulaşık makinesi parlatıcısı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISINI KİMLER KULLANMALI?

Bulaşık makinesi parlatıcısı, çoğu evde ihtiyaç duyulmadan daha iyi bir temizlik için kullanılmaktadır. Bulaşık makinesi parlatıcısına, özellikle bazı durumlarda bulaşıkların ihtiyacı olduğunu fark edebiliriz. Bu durumlar ise şunlardır;

Detaylı fırın temizliği nasıl yapılır? Fırın temizliği püf noktalarıDetaylı fırın temizliği nasıl yapılır? Fırın temizliği püf noktaları

  • Su lekeleri,
  • Çizikler,
  • Yemek kalıntıları,
  • Kireçlenme,
  • Su birikintisi

Bulaşık makinesi parlatıcısı nedir ve gerçekten kullanılmalı mı?

Yukarıda yazan maddelerden herhangi biri ile karşılaştıysanız eğer bulaşık makinesi parlatıcısı kullanmanız gerekiyor demektir. Bu maddeler dışında, suyun sert olduğu bölgede yaşayan kişiler makinenizde mineral birikintileri oluşmaması için bulaşık makinesi parlatıcısı kullanmalıdır.

BULAŞIK MAKİNESİ PARLATICISI NE SIKLIKTA KULLANILMALI?

Bulaşık makinesi parlatıcısı, bulaşık yıkama sırasında son aşamada aktif edildiğini öğrendik. Bulaşık makinesi parlatıcı gözü içerisine doldurduğunuz parlatıcı, çoğu makinede bir aylık kullanıma yetecek kapasitededir.

Elif Kocalı Haber7.com - SEO İçerik Editörü
Haber 7 - Elif Kocalı

Editör Hakkında

1996 yılında Kocaeli’nde doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini İstanbul Şile'de tamamladı. 2018’de Düzce Üniversitesi Yönetim Bilişim Sistemleri bölümünden mezun oldu. Kanal7 Medya Grubu’na bağlı Haber7.com bünyesinde ‘SEO Editörü’ unvanıyla görev yapmaktadır.
YORUMLAR 8 TÜMÜ
  • Gül 9 ay önce Şikayet Et
    Son olarak Bulaşıklarınızda su lekesi kalıyorsa, makine yıkamayı bitirdiği anda kapağını aralayıp o şekilde kurumasınıbekleyin su lekesi olmayacaktır hanimlar... pazarlama taktiklerine kanmayın paranız cebinizde kalsın.. sevgiler..
    Cevapla
  • Gül 9 ay önce Şikayet Et
    16 senelik ev hanımıyım, tecrübeme dayanarak söylüyorum sirke hiçbir zarar vermiyor, ayrıca kalgon denen ürün tamamen tüketici zararına bir ürün dünya kadar para, kalgon kullanmayın ha kireçlenecek rezidans denen parça kalgondan daha ucuz, parlatıcı da kalgon da kullanmıyorum tamamen para tuzağı , bulaşık makinem de çamaşır makinem de hiçbir sorun ve arıza olmadı hala yeni gibiler..
    Cevapla
  • Mhmt 7 ay önce Şikayet Et
    Sirke contalara zarar verir , yapısını bozar
    Cevapla
  • sirke 9 ay önce Şikayet Et
    bulaşık makinesinde sirke karbonat limon tuzu vs kullarsanız paslanmaz çelik kısımları zarar görür hem de tabanı delinir zaten çok dayanıklı malzemeler kullanılmıyor kesinlikle bulaşık makinesinde sirke kullanmayın çamaşır suyu porçöz vs de kullanmayın
    Cevapla
  • mehmetm 9 ay önce Şikayet Et
    Makina yıkama yüzeyleri paslanmaz ise sirkenin / asetik asidin zararı olmaz. Ancak sirkenin içinde bulunan veya dışarıdan ilave edilen tuzun / klorun, sıcaklık ve süreye bağlı olarak paslanmazda kırılmalara neden olabilir.
    Cevapla
  • zararlı 9 ay önce Şikayet Et
    Şimdiki makinelerde iç kısımlardaki paslanmaz saç ince ve kalitesiz sadece taban biraz daha dayanıklı o da yetersiz sirke bunlara çok zarar veriyor paslanma hatta delme yapıyor servis vs kimse de kabul etmiyor şikayet siteleri böyle şikayetler ile dolu hatta çamaşır makinelerinde bile kazan yırtılma kazan üç ayak kırılma hepsi sirkenin çeliği yemesiyle ilgili 20 yıllık makine örnek olmaz
    Cevapla
  • Dr. Teknik 9 ay önce Şikayet Et
    17 Senedir sirke kullanıyorum, hiçbir delinme, deformasyon veya aşınma olmadı. Rezistansı pırıl pırıl. Deterjan lobisinin ve bilip bilmeden konuşanların palavralarına bakmayın. Ayrıca sirke deterjan içindeki kimyasalların zararlarını da azaltmaktadır.
    Cevapla
  • Gül 9 ay önce Şikayet Et
    Bulaşık makinesinin filtresini sık sık yıkarsanız parlatıcı kullanmaya gerek olmaz ayrıca sirke kullanın
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR